Forum

tape ünitesine...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

tape ünitesine backup alma

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
470 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadalar

symantec backup 2014  olan backuplama ünitesi ibm tape ünitesi var. fakat ben tape ünitesine nasıl backup alacağımı bilmiyorum. 

tape ünitesinde 24 tane backup kartuşu var. yedek alınacak sistem 4 tane sql server olan makina, 3 tane file server, 1 tane exchange 2010

dc makina. şimdi ben bunların zamanlamasını nasıl yapayımki. tape ünitesinin 1 tane kafası var ve bir backup bitmeden diğeri başlamıyor.

file server yaklaşık 15 saat sürüyor, exchage server'da o kadar sürüyor. sql serverlarda. sizce nasıl bir yol izlemeliyim

 

2) backup ayarladığımda acaba hangi job hangi backup kartuşuna yazmış veya ben bunu nasıl ayarlarım.

 
Gönderildi : 19/01/2015 00:01

(@yasinakilli)
Gönderiler: 384
Illustrious Member
 

Merhaba Erhan bey,

size önerim şu şekilde olacak ;

öncelikle kendinize kartuşlardan birer medya seti oluşturun ;

örneğin "FILE SEVER MEDYA SET" adında bir medya set oluşturun ve içerisine data miktarını karşılayacak kadar kartuş ekleyin.

bu medya setlerini ihtiyaçlarınıza göre günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak oluşturabilirsiniz.

 

Genel olarak yedekleme yazılımlarında Bakup ve Teyp job ları oluştururken "Schedule" bölümlerinde job un çalışma zamanı vs. ayarlanır, bu bölümde "After this job" gibi seçenekler olur, bu seçenek sayesinde belirttiğiniz bir job bittikten sonra o job un çalışmasını sağlayalabilirsiniz.

örneğin "fileserver-tape-job" bittikten sonra  "sql-tape-job" çalışsın gibi.

 

iyi çalışmalar. 

 

 

 
Gönderildi : 19/01/2015 14:20

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Ertan bey

öncelikle cevabınız için teşekkürler.  dediğiniz gibi media set ayarladım. birine media1 , diğerine media 2 dedim. toplam 27 kartuşu iki ye böldüm.  

 12 kartuş birinde 12 kartuş diğerinde .   günlük aldığım backuplar sql server (sap), file server , exchange. fakat takıldığım nokta diyelimli exchange

server ve file server media 1 kullanıyor . mediada 12 kartuş var ve her kartuş 1.5 tb. file server 1 tb. 

1) file server hangi kartuşa yazacağını nereden bilir. rastgelemi seçiyor yoksa planlamı (biz yapıyor isek symantec backup exec 2014 nereden yaıyoruz.

 

2) biz seçiyor isek örneğin 3 nolu kartuşu seçtik bu 2 gün sonra dolunca üzerinemi yazacak, başka kartuşamı buna kim karar veriyor 

 

 
Gönderildi : 19/01/2015 14:44

Paylaş: