Forum

Radius Server Kurul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Radius Server Kurulum Sorunu Hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
671 Görüntüleme
(@KadirSayginer)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba,

Forumda oldukça sorulmuş edilmiş fakat durumu pek anlayamadığım için sormam gerekti.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2011/06/18/windows-server-2008-r2-enterprise-server-uzerinde-radius-server-ile-802-1x-yapilandirma-islemleri.aspx 

 Bu yapılandırmaya göre Windows Server 2008 r2 std işletim sistemi üzerine kurulumları birebir uyguladım.

Client tarafı için Domain Server üzerinde Wired Connection için gerekli policy yapılandırmasını ve sertifika ile ilgili makeledeki tüm yapılandırmaları gerçekleştirdim. Client Windows 7 pc ye gerekli policy'leri aldırarak sertifka bilgisini gördüm.

Test için ilgili Cisco Switch'e bağlantı sağlamaya çalıştığımda bir sonuç elde edemedim. Event Viewer'a da hiç bir log düşmemekte.

 Clinet Pc'nin policy aldığı saatlerde, radius sucunu üzerindeki AD certificate Services kısmına düşen  log şu : active directory certificate services could not publish a certificate for request 2 to the following location on server ... ardından domain adı kullandığım computer ismi vs beliriyor.

 Yaptığım işlemleri kısaca özetledim, Nerede hata veya eksik işlemler yapmış olabilirim? Bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerini fikirlerini alabilir miyim?

 
Gönderildi : 08/01/2015 17:45

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Kadir bey merhaba,

Kurmuş olduğunuz yapıyı test etmek için Cisco'dan başka daha basit bir switch ile test etmenizi radius tarafında hata yapmadığınız görmeniz için şiddetle öneririm. Eğer radius tarafında sorun yapmadığınızdan eminseniz Cisco tarafındaki ayarlara yönelirsini. Emin degilim ama bir buna benzer br problem yaşamıştık, sorun Cisco'nun user degilde computer sertifikasına izin verdigi gibi bir durum çıkmışt, yada tam tersiydi tam hatırlayamadım şimdi. Sertifika template'i düzelttikten sonra Cisco üzerinde erişim sağlayabilmiştik. 

Saygılarımla. 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 11/01/2015 03:54

Paylaş: