Forum

gpedit.msc ile men&...

Bildirimler
Hepsini Temizle

gpedit.msc ile menüleri saklama

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
2,141 Görüntüleme
(@a-yasinkilinc)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı

[#449151]

Merhaba 

Workgroup olarak çalışan windows 2008 r2 işletim sistemimizde, (domain yapma şansımız yok maalesef)

bir kullanıcı yada gruba başlat menüsü ve  görev yöneticisini kapatmak istiyorum.

bunun için gpedit.msc yapılandırma aracı/ yönetim şablonlarından işlemleri yapabiliyorum..

ancak orada yaptığım işlemler tüm kullanıcıları "administrator dahil" etkiliyor. 

bu işlemleri sadece bir gruba yada kullanıcıya nasıl uygulayabilirim. ?

teşekkürler. 

Gönderildi : 09/12/2014 23:40
(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1322
Noble Member

Merhaba ;

1- MMC.exe ile Microsoft Yönetim Konsolunu açınız. 

2- File(Dosya) menüsüne girip Add/Remove Snap-In(Bileşen Ekle/Kaldır) i tıklayınız.

3- Açılan pencerede Group Policy Object Editor ü bulun ve Add(Ekle) butonuna basınız.

4- Açılan Group Policy Object penceresinde Browse(Gözat) u seçiniz. 

5- Açılan pencerede Users(Kullanıcılar) sekmesini tıklayın ve Policy uygulamak istediğiniz kullanıcıyı seçin. 

6- Uygulamak istediğiniz Policy ayarlarını yapınız ve cmd den gpupdate yaparak policy i uygulayınız. 

Gönderildi : 10/12/2014 02:08
(@a-yasinkilinc)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı

Merhaba ;

1- MMC.exe ile Microsoft Yönetim Konsolunu açınız. 

2- File(Dosya) menüsüne girip Add/Remove Snap-In(Bileşen Ekle/Kaldır) i tıklayınız.

3- Açılan pencerede Group Policy Object Editor ü bulun ve Add(Ekle) butonuna basınız.

4- Açılan Group Policy Object penceresinde Browse(Gözat) u seçiniz. 

5- Açılan pencerede Users(Kullanıcılar) sekmesini tıklayın ve Policy uygulamak istediğiniz kullanıcıyı seçin. 

6- Uygulamak istediğiniz Policy ayarlarını yapınız ve cmd den gpupdate yaparak policy i uygulayınız. 

Çok teşekkür ederim oğuzhan abi, söylediğiniz yerden yapınca oldu...

Gönderildi : 10/12/2014 20:19
Paylaş: