Forum

Windows Server 2012...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2012 Sanallaştırma

43 Yazılar
11 Üyeler
0 Likes
2,610 Görüntüleme
(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sanal ağ ayarları diye bir şey buldum. External,internal, private olarak ayarlar varmış. Burdan gerekli ayarları yaptım diyelim. Ama gerisini nasıl çözcem bulamadım.

 
Gönderildi : 30/10/2014 02:12

(@kaanatalay)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

Funda Hanım ;

  1. External

    Bu bağlantı türü ile Sanal Sunucularımızı Fiziksel Sunucularımıza bağlanmaları için oluştururuz. Böylelikle oluşturduğumuz sanal sunucumuz var olan networkümüze girmiş olacaktır ve İnternet erişiminide bu bağlantı ile sağlarız.

  2. Internal

    Bu bağlantı türü Sanal Sunucularımız ile Fiziksel sunucularımızın bir birleri ile iletişimi için kullandığımız bağlantı türümüzdür.

  3. Private

    Bu bağlantı türüde adından anlaşıldığı gibi özel olarak sadece sanal sunucularımızın kendi aralarında ilerişimini sağlayabileceğimiz bağlantı türümüzüdür.

Burada yazılana göre External seçmeniz gerekiyor. Sonrasında ip yapılandırmasını yapıp ping atın cihazlara bakalım ulaşabilecek misiniz?

 

 
Gönderildi : 30/10/2014 12:18

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

Funda Hanım buradaki insanlar size yardımcı olmak istiyor.Ancak siz olayı karmaşıklaştırıyorsunuz.

Önünüze gelen her sorun için formdan yardım isteyin.O sorunu aşınca diğerine geçin.

Biz sizin sisteminiz hakkında ancak sizin anlattığınız kadar bilgi sahibi oluruz.Ve bu anlatımda yeterli değil.

Şimdi sakin bir şekilde önünüzdeki sorunları teker teker form sayfasına yazın.

En kısa sürede cevap yazılacaktır.

http://www.asilmutlu.com/hyper-v-sanal-ag-konfigurasyonu/

http://www.serhatakinci.com/index.php/hyper-v-sanal-makine-nasil-olusturulur.html

 

 
Gönderildi : 30/10/2014 13:02

(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Funda Hanım buradaki insanlar size yardımcı olmak istiyor.Ancak siz olayı karmaşıklaştırıyorsunuz.

Önünüze gelen her sorun için formdan yardım isteyin.O sorunu aşınca diğerine geçin.

Biz sizin sisteminiz hakkında ancak sizin anlattığınız kadar bilgi sahibi oluruz.Ve bu anlatımda yeterli değil.

Şimdi sakin bir şekilde önünüzdeki sorunları teker teker form sayfasına yazın.

En kısa sürede cevap yazılacaktır.

http://www.asilmutlu.com/hyper-v-sanal-ag-konfigurasyonu/

http://www.serhatakinci.com/index.php/hyper-v-sanal-makine-nasil-olusturulur.html

 

Bülent Bey,

Benim sorunumu ben olabildiğince sade anlattığımı düşünüyorum. Ama verilen birçok cevapla olay karmaşıklaştı. Hatta bazen öyle cevaplar verildiki teknik terimler kullanılarak olaydan tamamen soyutlaştırıldım.

Bakın benim sorunumu gayet net şekilde açıklamaya çalışayım:

1)İki sanal makinem var. Bu iki sanal makineyi birbiri ile haberleştirmek istiyorum. Nedenine gelince 1. sanal makinede active directory ve dosya paylaşım izinlerini düzenleyeceğim. Dosya paylaşım izinlerini düzenlerken fiziksel sunucudaki dosyaları göremiyorum. çünkü sanal makineyi kurarken belirttiğim disk alanından hariç diski göremiyorum.

2)İkinci sanal makinemde muhasebe programı var. Bu programa erişimi yine active directory ile kısıtlamam lazım. Daha doğrusu programın exesine değil programın kurulu olduğu klasöre erişimi engellemem yada izin vermem yeterli olacak 

 
Gönderildi : 30/10/2014 13:44

(@cemkilic)
Gönderiler: 396
Reputable Member
 

 ufuk tatlıdil hocanın bu konuyla ılgılı bir vıdeosu vardı bulamadım

  https://social.technet.microsoft.com/Forums/tr-TR/a3b3f64d-f9d7-40c1-9636-fb89583349c4/ortak-bir-klasr-zerinde-paylam-zinleri-ve-kstlamalar?forum=winservertr

  http://www.cozumpark.com/forums/thread/172369.aspx

 paylaştıracagın klasörü proportıes<share üzerinde izinlerını yönetebilir yada klasörü engellıyebilirsiniz iyi çalışmalar  

 
Gönderildi : 30/10/2014 16:29

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Bülent beyin verdiği linklere ek olarak;
http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2013/05/19/windows-server-2012-hyper-v-kurulumu.aspx
http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2013/04/14/hyper-v-virtual-switch-manager.aspx
http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2012/04/07/scvmm-2008-r2-hyper-v-hostlar-uzerine-network-adapter-ekleme.aspx
arama alanını doğru şekilde kullanırsanız başka makalelerin ve webcastlerin de olduğunu görürsünüz.

Yalnız anlaşıldığı kadarıyla daha öncede belirtildiği üzere sanallaştırma konusunun temel mantıklarına baştan hakim değilsiniz bir taraftan 2009 itibariyle olan sanallaştırma webcast, videoları izleyin.
1. makalelerde ki gibi external virtual switch ile haberleştirmeyi sağlayacaksınız. Platformları sanala kuruyorken dosyaları niçin fiziksel de tutuyorsunuz? Fileserver rolünü ister AD olana ister muhasebe olana kurun ve sanal disk boyutunu ayarlayıp share edilecek dosyaları buraya taşıyın. Nasıl taşıyacağım derseniz de çok basit haliyle network iletişimini kurduğunuzda fiziksel den ağdan alır gibi kopyalarsınız.
2. muhasebe sunucusunu AD üye yaparsanız zaten AD kullanıcı yada grouplarını sharing'e atayabileceksiniz. Programın kurulu olduğu klasörü share edersiniz ve istediğiniz kullanıcılara yetki atarsınız bu kadar basit. Sizin yetki vermediğiniz domain user sunucuya erişemez. Makalelerde fileserver ilgililer de bulunmakta.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/10/2014 16:45

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

 ilk olarak

3 sanal sunucu kurun.Sunuculara virtual makinenin üzerinde sağ klik connect ile bağlanın.

3 sanalada aynı ip bloğundan ip verin. ping atarak bağlantılarını test edin.

Test sonucu muhtemelen olumlu olacaktır.

Daha sonra

1 sunucuya ad

2 sunucuya muhasebe programını.(2 ve 3 sunucuları ad member olarak ekleyin)

3 sunucuya dosya sunususu olarak yapılandırın. (2 ve 3 sunucuları ad member olarak ekleyin)

 

 
Gönderildi : 31/10/2014 03:17

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

Siz bu sektöre yeni olduğunuz için arkadaşlar size tavsiyelerde bulunmuş.bunları dikkate alın.Sanallaştırma güzel olmakla beraber doğru yapılandırılmadığı taktirde başa bela oluyor.O yüzden profesyonel yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Oradaki insanların bilgi birikiminden yararlanıyoruz.Bizim yılda belki bir defa yaptığımız işlemi onlar onlarca belki yüzlerce defa yapıyor.Bir sorun yaşamanız halinde sizin yanınızda oluyor sorunu kısa sürede çözüme ulaştırıyorlar.Düşünün ki bütün yapıyı kurdunuz ve aktif olarak kullanılıyor.Sunucuda sorun var çalışmıyor. İnsanların size tahammülü 10-15 dak bilemediniz 30 dak. Bu arada çalan telefonları unutmamak lazım.Firmadaki bütün kullanıcılara siz sorunu çözmeye çalışırken cevap vermek zorunda kalıyorsunuz.Dikkatiniz dağılıyor.Çalıştığım bir firmada backbone switch de vlan ayarı yaparken hatalı conf yüzünden ağ tamamen koptu.Ben uğraştım ama yapamıyorum switch de ulaşamıyorum.Artık telefonlar susmak bilmiyor 100 üzeri telefon geldi.Çileden çıkmış haldeydim ve çaresizlik.Destek aldığım firmayı aradım ne yaptığımı anlattım.Bana conf kaydettin mi diye sordular hayır cevabını verince beckbon un elektriklerini kes tekrar tak dediler ve sorun düzeldi.Bu kadar basit ama tecrübe.

Her yapıda yedekleme önemli.Buna dikkat edin. Sanallaştırma da yedekten dönüş kolay ama doğru yedekleme ile.Muhasebe programının yedeğini kopyala yapıştır ile alırsanız yedekten dönüş de fiziksel ile sanal arasında fark kalmaz.Tekrar kurulum yaparsınız Ama veeam ile yaparsanız sanal makineyi yedek alındığı ana geri döndürür.

Arıza sırasında aksiyon planlarınızı iyi yapın.Sunucu arızalanırsa ne yapacaksınız,yerine ne koyacaksınız,sistemi nasıl ayakta tutacaksınız.   

 

 

 
Gönderildi : 31/10/2014 03:58

(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bülent Bey,

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

AD ve muhasebe programını tek sanal makineye kursam nasıl olur. 50 kullanıcım var ve bunların dörtte biri muhasebe programını kullanacak. Bu yüzden çok fazla sanallaştırma yapmakta çok mantıklı olur mu? Şayet AD, muhasebe programı ve dosya sunucusunu farklı sanal makinelere kurarsam ad member dediğiniz işlemi nasıl yapabilirim. 

 
Gönderildi : 31/10/2014 16:52

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

ad member dediğimiz domaine katmaktır.

Sunucuları domaine katarak yetkileri almasını sağlıyoruz.

AD ve muhasebe programını aynı makineye kurabilirsiniz kurmayabilirsiniz de. Ama ben olsam kurmam.

 

 
Gönderildi : 31/10/2014 19:31

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
 

Bir de ben cevap vereyim ek olarak. 🙂 Kullanacağınız muhasebe programı Mssql ile çalışıyorsa ki muhtemelen öyledir,  sanallaştırma yapabilirsiniz ki 50 userin 3'te biri muhsebe kullanacağından sıkıntı olmaz, tabi vm hostu server 2012 kullanın derim. Fiziksel donanımınız iyiyse pek tyavsiye edilmese de AD'yi de sanala kurabilirsiniz. Sanal olan muhasebe sunucusunu domaine member yapın, klasörlerinizi oluşturun örneğin muhasebe, satış vs. sonra ad.de gruplar oluşturun, muhasebe klasörünü kullanacak olan userleri muhasebe grubuna, satış klasörüne erişecekler için satış grubu oluşturun ve bu grupları ilgili klasörlerle ilişkilendirin. Bu klasörlerden domain users grubunu kaldırın ki domaindeki herkes bu klasörlere erişemesin. 

Çözüm Park'ta sanallaştırma ve active directory ile ilgili güzel webcastler ve makaleler var ilk adım olarak bunları incelemenizi kesinlikle öneririm aksi halde cebelleşir durursunuz mesleğe başlamadan nefret etmeniz muhtemeldir. 

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 01/11/2014 19:56

(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Siz bu sektöre yeni olduğunuz için arkadaşlar size tavsiyelerde bulunmuş.bunları dikkate alın.Sanallaştırma güzel olmakla beraber doğru yapılandırılmadığı taktirde başa bela oluyor.O yüzden profesyonel yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Oradaki insanların bilgi birikiminden yararlanıyoruz.Bizim yılda belki bir defa yaptığımız işlemi onlar onlarca belki yüzlerce defa yapıyor.Bir sorun yaşamanız halinde sizin yanınızda oluyor sorunu kısa sürede çözüme ulaştırıyorlar.Düşünün ki bütün yapıyı kurdunuz ve aktif olarak kullanılıyor.Sunucuda sorun var çalışmıyor. İnsanların size tahammülü 10-15 dak bilemediniz 30 dak. Bu arada çalan telefonları unutmamak lazım.Firmadaki bütün kullanıcılara siz sorunu çözmeye çalışırken cevap vermek zorunda kalıyorsunuz.Dikkatiniz dağılıyor.Çalıştığım bir firmada backbone switch de vlan ayarı yaparken hatalı conf yüzünden ağ tamamen koptu.Ben uğraştım ama yapamıyorum switch de ulaşamıyorum.Artık telefonlar susmak bilmiyor 100 üzeri telefon geldi.Çileden çıkmış haldeydim ve çaresizlik.Destek aldığım firmayı aradım ne yaptığımı anlattım.Bana conf kaydettin mi diye sordular hayır cevabını verince beckbon un elektriklerini kes tekrar tak dediler ve sorun düzeldi.Bu kadar basit ama tecrübe.

Her yapıda yedekleme önemli.Buna dikkat edin. Sanallaştırma da yedekten dönüş kolay ama doğru yedekleme ile.Muhasebe programının yedeğini kopyala yapıştır ile alırsanız yedekten dönüş de fiziksel ile sanal arasında fark kalmaz.Tekrar kurulum yaparsınız Ama veeam ile yaparsanız sanal makineyi yedek alındığı ana geri döndürür.

Arıza sırasında aksiyon planlarınızı iyi yapın.Sunucu arızalanırsa ne yapacaksınız,yerine ne koyacaksınız,sistemi nasıl ayakta tutacaksınız.   

 

 

Bülent Bey,

Ad member ile ilgili makale var mı? Araştırdım ama bulamadım. 

 
Gönderildi : 03/11/2014 03:13

(@fethiulusoy)
Gönderiler: 36
Trusted Member
 

Sitedeki "makeleler" bölümünde ülkenin en zengin makale kaynağı bulunmakta..

 
Gönderildi : 03/11/2014 05:17

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

Active directory kurduktan sonra.

member olacak makineye gidin.computer-->properties-->computer name,domain abd workgroup settings bölümünden cahnge settings 

sistem properties-->computer name-->change-->member-->doman kısmına abc.local gibi kendi doman adınızı yazıyorsunuz.

karşınıza kullanıcı adı ve şifre gelecek,bu bilgileri girince restart yapayım mı diye soracak evet derseniz sistem yeniden başlayacak.

Logon ekranı ctrl+alt+delete basarak gelir.ilk girişte local bilgisayar hesabı gelir.Kullanıcı değiştir ile domain hesabını yazarsanız domain e girmiş olursunuz.  Domaine katacağınız bilgisayar domain controler ile haberleşiyor olması gerekir.birde domaine katacağınız bilgisayarın dns i domain controler olmalı.

 
Gönderildi : 03/11/2014 11:58

(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Active directory kurduktan sonra.

member olacak makineye gidin.computer-->properties-->computer name,domain abd workgroup settings bölümünden cahnge settings 

sistem properties-->computer name-->change-->member-->doman kısmına abc.local gibi kendi doman adınızı yazıyorsunuz.

karşınıza kullanıcı adı ve şifre gelecek,bu bilgileri girince restart yapayım mı diye soracak evet derseniz sistem yeniden başlayacak.

Logon ekranı ctrl+alt+delete basarak gelir.ilk girişte local bilgisayar hesabı gelir.Kullanıcı değiştir ile domain hesabını yazarsanız domain e girmiş olursunuz.  Domaine katacağınız bilgisayar domain controler ile haberleşiyor olması gerekir.birde domaine katacağınız bilgisayarın dns i domain controler olmalı.

Fiziksel diski sanal makineye eklemeye çalışırken "IDE virtual disks cannot be hot added. Failed to add disk ide 0:0. Could not add device ide 0:0" hatası alıyorum. Bunun sebebi nedir? 

 
Gönderildi : 04/11/2014 14:08

(@cemkilic)
Gönderiler: 396
Reputable Member
 

 

sanal makınaya sanal dısk ekleme hatası 

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1025883

 
Gönderildi : 04/11/2014 15:38

(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

 

sanal makınaya sanal dısk ekleme hatası 

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1025883

ben sanal disk değil fiziksel disk eklemeye çalışıyorum. Fiziksel sunucunun d sürücüsünü sanal makinede görmeye çalışıyorum. Settings den hard disk ekledim. ordaki seçeneklerden fiziksel diski seçtim. En son o hatayı verdi

 
Gönderildi : 04/11/2014 16:05

(@cemkilic)
Gönderiler: 396
Reputable Member

(@FundaKayaturk)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

 

http://www.cozumpark.com/forums/2/445129/ShowThread.aspx

Ulaş Bey,

bu zaten benim açtığım konunun linki. Tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım 

 
Gönderildi : 04/11/2014 21:33

Sayfa 2 / 3
Paylaş: