Forum

windows server 2012...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

windows server 2012 standart Mail gönderme sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
676 Görüntüleme
(@tamayumuzer)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, 

win server 2012 kurdum, ilk hafta herşey normaldi. Şu anda bazı servislerin bir çoğu durduruldu şeklinde hata vermeye başladı Yerel sunucu 43 tüm sunucular 5 hizmetlerde hata var ve 3 gündür mail (MS outlook 2007)  gönderemiyorum. mail gönderirken boş gönderirsem gidiyor. Ama ekli bir doya ile göndermeyi denersem. 0x800CCC0F hatası veriyor. Giden port 587 olarak ayarlı. gmail ve hotmailden gönderebiliyorum. Ancak webmail'den de gitmiyor. Mozilla thunderbird kurdum ancak ondan da  gitmiyor. webmail.xxx.com.tr SMTP sunucuyla kurulan bağlantı zaman aşımına uğradı. şeklinde hata veriyor. 

Yardımcı olabileceklere teşekkürler.  

 
Gönderildi : 16/07/2014 15:14

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Sunucu üzerindeki firewall ve antivirüs uygulamarını test devre dışı bırakarak test edermisiniz?. Ayrıca webmailden de gönderim sorununuz varsa mail sunucunuzda bir problem var gibi görünüyor. Bunun için logları paylaşmanız gerekir. Ayrıca mail serverda hangi yazılımı kullanıyorsunuz bu bilgileri de gönderebilirseniz bit yorum yapmaya çalışırız.

 
Gönderildi : 18/07/2014 12:12

(@tamayumuzer)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Durumu şöyle anlatarak başlayım, Ncomputing kullanıyoruz. win ser. 2012 yi kurdum, ilk 1 hafta güzel çalışmaya devam etti, sanırım güncellemelerden sonra (emin değilim) ncomputing kullanıcıları mail gönderemediklerinden şikayet etmeye başladılar. bende server'a ms outlook ve mozilla thunderbird ayarladım, gerçekten de bir nedenle gönderemiyor. üstelik boş mail atarsam gidiyor ama ekli mail atarsam gitmiyor. (10 kb ekli mailde atsam göndermiyor). kaç gündür araştırıyorum ama sonuç alamadım. 

 Firewall kapalı, antivirüs kapalı, server dan giriş yaptığımda oluyor. Normal pc lerden herhangi bir sorun yok. outlook da webmailde sorunsuz çalışıyor.  

Sunucu yöneticisine baktığımda hizmetlerden bir çoğunda  "durduruldu" iletisi var.  bazılarını başlat diyorum başlatıyor.bazılarını hiç başlatmıyor. 

basit bir çözüm var mı bilemiyorum. 

Teşekkürler.  

 
Gönderildi : 18/07/2014 20:57

Paylaş: