Forum

Active Directory Do...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory Domain İsimlendirme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
777 Görüntüleme
(@yilmazsimsek)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yeni işe başladığım şirkette domain yapısı Windows 2003 server üzerinde.

 

Windows 2012 server kurup active directory i tekrar yapılandıracağım. 2003 server üzerinde bulunan active directoryden herhangi bir yeri almayacağım. 

Kullanıcıları ve grupları tekrar oluşturacağım.

AD sirketismi.local olarak kurulmuş. Şirketin hem .com hemde .com.tr alan adları mevcut. Exchange sunucu kurulmayacak. Offic365 den mail hizmeti alıyoruz. Mailler .com adresinde. com.tr adresi kullanılmıyor.

Soruma gelecek olursak. ben domain yapısını baştan oluşturacağım için sirketismi.local yerine sirketismi.com.tr kullanmak istiyorum.

Bunun sakıncıları olduğu söyleniyor. Sakıncaları nelerdir. Gerekli önlemleri alarak ileride belki exchange kurup mailleri şirket içine alabilirim. Veya web sunucumuzu içeri almam gerekebilir. .local domainlere SSL sertifikaları alınamıyormuş.

Forumda araştırma yaptım. Fakat genelde .local kurulması önerilmiş fakat sakıncaları nelerdir herhangi bir bilgi bulamadım. 

Sizler kurulum yaparken veya yönettiğiniz Domain Controller larda hangi yapıyı kullanıyorsunuz.

 

 

 
Gönderildi : 14/04/2014 13:11

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

şirketin dışarıdaki dns adresinde yaratılan tüm kayıtları içeride de yaratmanız gerekir.

örneğin www.sirket.com.tr yi içerideki ad uzerindeki dns e soracağı için siz elle girmediğiniz sürece bu kaydı bulamayacaktır.

mail konusunda smrthost kullanmaya çalışırsanız hem içeride şirket.com.tr hem disarda sirket.com.tr domaini olacağı için 2 sunucuyu konuşturmak konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz

 

 

 

 
Gönderildi : 14/04/2014 14:02

Paylaş: