Forum

Domain(Active Direc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain(Active Directory) yüklü olan Serverıma(win 2008 r2 ) local olarak giriş yapamama ...

17 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,374 Görüntüleme
(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle forumdaki tüm bilgi ve tecrübesini paylaşan arkadaşlara mrb;

Server 2008 r2 üzerine active directory yüklü durumdadır.Local Admin olarak bu servera girerken , kullanıcı adı veya password hatalı uyarısı alıyorum.(Kullanıcı adı ve şifrem doğru olmasına rağmen)...Ama domain Admini olarak giriş yapabilmekteyim.Ayrıca bu serverım domainde olmasına rağmen active directory users and computers --> computers kısmından bu serverımı göremiyorum... Burada görmek için ve local Admin şifremi yenilenek için ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler... 

 
Gönderildi : 17/03/2014 18:56

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Merhabalar, AD üzerinde Computers OU' sunda değil de Domain Controllers OU' su altında sunucuyu görebilirsiniz.

Local admin şifresini mi unuttunuz? Yoksa şifreyi yazmanıza rağmen giriş mi yapmıyor? Eğer şifrenin doğru olduğundan eminseniz kullanıcı adınızı ./administrator olarak yazarak deneyebilir misiniz?

Şifrenizi hatırlamıyorsanız domain administrator ile login olup Server Manager - Configuration - Local Users and Groups altındaki Users sekmesinde ki Administrator kullanıcısına sağ tıklayıp "Set Password" menüsü ile yeni bir şifre verebilirsiniz.

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 17/03/2014 19:11

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim . Ama server manager --> configuration altında dediğniz gibi local users and groups diye bir secenek yok.

Active directory ile mi karıştırdıız acaba? 

 
Gönderildi : 17/03/2014 19:20

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sanırım sıkıntı belli oldu ama çözüm yok;

  Server Manager - Configuration -->  altında local users and groups göremiyorum.nasıl ekleyebilirim oraya acaba ? 

 
Gönderildi : 17/03/2014 20:15

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Bunun dışında 3rd party (Hiren Boot CD) programlarla sıfırlaya bilirsiniz.

 
Gönderildi : 17/03/2014 20:20

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selim Bey anladım ifade etmek istediğiniz şeyi fakat bende local users and groups sekmesi yok.Yani sanki local Administrator kullanıcım yok olmuş gibi.Hirens Boot programınıda denedim ama benim domain Administrator şifremi değiştirdi.Yani localden yine  giriş yapamıyorum anlayacagınız...

 
Gönderildi : 17/03/2014 20:43

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

addc de local users and groups yoktur.

 
Gönderildi : 18/03/2014 12:02

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle teşekkürler ilgilinizden dolayı Bülent bey;

Active directory users and computers ->domain controllers sekmesi altında serverım görünüyor.(Domain kullanıcılarını görebiliyorum ve onlarla girişte yapabiliyorum)

Benim problemim bu serverın local kullanıcıları görünmüyor,Local administratoru bulsam ;Set password diyeceğim,ama öyle  bir yer yok .

 Selim bey yukarıda belirtmiş ; server manager-->configuration sekmesinin altında local users and groups var diye.ama bende configuration altında böyle bir sekme yok. Konuya hakimseniz lütfen yardım...

 
Gönderildi : 18/03/2014 12:48

(@erenazakli)
Gönderiler: 31
Trusted Member
 

Merhaba,

 Domain Controller olan makinede Local Account diye birşey yoktur. Makineyi Domain Controller yapmadan önceki local kullanıcılar, makine Domain Controller olduktan sonra domain user'ı olurlar.

 
Gönderildi : 18/03/2014 13:16

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 
Arkadaşlar;
Yukarıda Selim beyin paylaşmış olduğu uzere,normal şartlarda server manager-->configuration-->local users and groups sekmesi altında LOCAL kullanıcıların olması gerekir.
Ama ben hiçbir şekilde ulaşamıyorum local Administratora veya kullanıcılara.
Yaniii Server üzerinden control panel-->user account->Manage user accounts-->Advanced   sekmesinden,  local administratoru yine göremiyorum ve şöyle bir hata alıyorum...
 
The computer WIN2008VIRTUAL(servercomputername) is a domain controller.This snap-in can not be used on a domain controller.Domain accounts are managed with the Active Directory users and coputers snap-in.
 
Bu hatayı nasıl giderebilirim?Yada çözümü için neler yapılabilir... 
 
 
 
 
 
 
Gönderildi : 18/03/2014 17:04

(@erenazakli)
Gönderiler: 31
Trusted Member
 

Sorduğunuz sorunun cevabı zaten sorununuz içerisinde yazıyor. Domain Controller olan makinelerde Local Account diye birşey yoktur. Hatanızın içeriğinde de genel olarak yazdığı gibi makinenizin Domain Controller olduğu, Domain Controller üzerinde bu snap-in'i kullanamayacağınız yazıyor. Sonuç olarak Domain Controller olan makinede Local Account yoktur. 

DC üzerinde neden local olarak oturum açmaya çalışıyorsunuz acaba? Onu yazarsanız belki yardımcı olabiliriz. 

 
Gönderildi : 18/03/2014 17:09

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Çalıştığım bir önceki fabrikada kurulu olan fs(fileserver)'de Active directory yuklu olmasına rağmen,Local Administrator ile de giriş yapabiliyorduk.

Neden yapıyorduk sorusuna gelince: Bazen server donduğu zaman domain Administrator ile giriş yapamıyor,(mavi ekran hatası alıyordum) .Ama buna karşın local Administrator ile giriş yapabiliyordum.

 
Gönderildi : 18/03/2014 17:31

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

http://www.cozumpark.com/forums/thread/388202.aspx

 

 
Gönderildi : 18/03/2014 17:44

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Verdiğiniz linkte herhangi bir domain userını , domain Administrators grubuna dahil ediyor.Oysa benim sizden istediğim,local Administrator ile DC yüklü olan bilgisayara giriş yapamamak ve local Administrator un şifresini dahi değiştirememek.

Server Manager-->Configuration-->Local users and groups sekmesi altında neden ben bu local kullanıcılarımı göremiyorum?Mesele bu arkadaslar... 

 
Gönderildi : 18/03/2014 19:22

(@erenazakli)
Gönderiler: 31
Trusted Member
 

Verilen linkte domain user'ı domain administrators grubuna değil local administrators grubuna dahil ediliyor. Tekrar söylüyorum DC olan makinelerde GUI üzerinden local users and groups snap-in'i gözükmez. 

VMware ya da Hyper-V'de sanal ortam oluşturup 1 adet domain kurulumu gerçekleştirip test edebilirsiniz. Orada da olmayacağını görebilirsiniz.

 
Gönderildi : 18/03/2014 20:14

(@MirkanTARHAN)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Eren Bey ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.Fakat domain kurulu bir makinede local kullanıcıların bulunduğunu ve hatta server manager -->

configuration-->local users and groups sekmesi altında bulunduğunu iyi biliyorum.Eski işyerimde böyle olduğunu iyi biliyorum ve en kısa zamanda oradaki serverdam bi ekran alıntısı alıp burada paylaşmak istiyorum , fakat galiba forumda bu yetkim yok.

Çözümparktaki bu konudaki yetkili kişileri bilgi paylaşımına davet ediyorum.

Teşşekür ederim... 

 
Gönderildi : 19/03/2014 14:12

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

Mirkan Bey ısrarla diyoruz ki addc makinede local kullanıcı yoktur. Server ilk kurulurken bir local kullanıcı vardır oda muhtemelen administrator dur.

ancak server dc yapılırken yerel kullanıcı hesabı gider yerine ad user and computers gelir.Eski kullanıcı olan administrator domain admin olur. 

Sizin söylediğiniz server muhtemelen domain üyesidir.

Yapınızda 1 addc 1 adet sql server olduğunu ve sql olan makineyi domaine üye yapalım.

Sizin ısrarla var dediğiniz kullanıcılar sql server üzerindeki makinedir. 

 
Gönderildi : 19/03/2014 20:55

Paylaş: