Forum

Server 2012 Barkod ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Server 2012 Barkod okuma

26 Yazılar
12 Üyeler
0 Likes
4,724 Görüntüleme
(@cumhuraltan)
Gönderiler: 703
Üye
 

Selamlar ;

 

Bu  sorunu  tam olarak  bilmemekle  beraber  redirect  edilen  printerin  barkodu  algılayamama sorunu  var ve sunucuya direk  tanıtılan printer barkod  tarafında sorunsuz  çalışıyor  ise  vpn  altyapısı ve ip printerlar  ile çok rahat  bir  şekilde  çözüm  üretmek  mümkün.

Bilkur ile görüştüm, bana sürücüleri aynı yükleyin, yada server ayarlarına bakın dediler ama bence ya çözümü onlarda bilmiyor yada ne demek istediğimi anlamadılar. Yanlız ben aynı barkod u hem uzak masaüstünden yazdırdım hemde local den yazdırdım ve resimleri büyütüp incelediğimde barkodun en başında ki klavuz çizgisi diye tabir edilen va barkod çizgi kalınlıklarının klavuz olarak alındığı barkod tan biraz daha uzun olan (barkodun en başındaki 2 çizgi aynı 2 çizgiden en sonunda da var) bu ilk 2 klavuz çizgisinin ilkini normalden kalın basıyor, dolayısıyla barkod okuyucu da o çizgiyi klavuz olarak aldığı için okumuyor. Sorunun araştırmasına devam ediyorum, sorun hakkaında gene bilgi paylaşımda buluncam

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/10/2017 03:43

(@ugurisikcevahir)
Gönderiler: 4
New Member
 

Merhaba,

 

Aynı sorunla birkaç aydır uğraşıyoruz. Ama malesef çözüm bulamadık. Konunun üzerinden de baya zaman geçmiş ama siz çözüm bulabildiniz mi ? 

 
Gönderildi : 31/12/2018 18:19

(@cahityolacan)
Gönderiler: 514
Super Admin
 

Buna benzer bir sorunu bende yasamistim ben soyle cozmustum yazicilarimin destekledigi ve hem client hemde server yuklu olan yada manuel yukledigim standart bir font ile cozdum tabii burada baski yapan yazilima da bu forntu kulllanmasini sart kosarak cozmustuk. 

Hangi font diye sormayin hatirlamiyorum ama standart server 2012 R2 uzerinde olan bir font idi. 🙂 

Belki bir fikir verir size kolay gelsin.

 

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 03/01/2019 12:02

(@ugurisikcevahir)
Gönderiler: 4
New Member
 

Merhaba,

Font olarak her bilgisayarda yüklü olan standart bir font kullanıyoruz (Tahoma).

Kullanıcı RDP ile sunucuya bağlanıp ERP programından barkod içeren etiketi yazdırdığında barkod okuyucu okumuyor. Ancak localden aynı işlemi yaparsa barkod okunabiliyor. Görünürde baskı kalitesi olarak göze çarpan bir şey yok. İki etiket de birebir aynı çıkıyor. Malesef çözemdik bu problemi. Sorun devam ediyor.

 
Gönderildi : 04/01/2019 18:39

(@enesaslan)
Gönderiler: 174
Reputable Member
 

localden aldığınız baskıyı da server dan aldığınız baskıyı da aynı yazıcı üzerinden mi alıyorsunuz? 

RDP yaptığınız hesaba bartender yükleyip bir barkod basıp deneyin bakalım okuyacak mı okumayacak mı..

Muhtemelen 1D laser okuyucu vardır, eğer varsa elinizde CCD tip cihaz ile de okutmaya çalışın bakalım okuyacak mı okumayacak mı (ccd nin hata toleransı var diye hatırlıyorum)

 

Daha önce yaşadığım bir hadise : 

Ben de barkod okutma olayından çok çektim hatta konusunu da açmıştım buraya sanırım. Aynı baskı kalitesinde ve aynı yazıcıdan bastığım seri barkodlardan art arda olanlardan 1 ini okuyup 2. sini okumadığı 3. 4. 5.  okuyup 6. yı okumadığı oluyordu... Ör: A19012333 barkodunu Code39 ile basıyorum yine barkod 1 er sayı artarak basıma devam ediyor.. A19012333 bu barkodu okuyan okuyucu A19012334 bu barkodu okumuyordu. Özellikle sonunda 0 ve 4 olan barkodları ya hiç okumuyor ya da çok zor okuyordu. Okunmayan barkodları temiz basıp biriktirdim daha sonra laser ve ccd okuyucu ile ayrı ayrı okuttum laser yine okuyamazken ccd okuyabildi ama %10-15 lik kısmını ccd de okuyamadı baskı kalitesi iyi olmasına rağmen.(2 farklı markanın toplamda 3 farklı scanner modeli ile denedim.) Kullandığım yazıcı Zebra TLP2844 idi. Bi çok sorun yaşayıp düzene bindirilmek istenince Argox X1000VL cihaz aldık daha önceden sorun yaşadığım barkodların pdf duruyordu hepsini argox ile bastım cihaz artık görür görmez okuyor. Eski yazıcı ile yeni yazıcı arasında baskı kalitesinde evet fark vardı ama uçurum düzeyinde fark yoktu. Bir de aynı karakterdeki barkodu kullandığımız üretim yönetim yazılımından da bastım aynı font ile bartender ile de basıp okuttuğum da oluyordu okutamadımğım da. Her adımı yazıp ok ile başarılı başarısız diye şema oluşturup duruma göre hareket etmeyi denemiş içinde kaybolmuştum 😀 Bu şekil anlamsız bir sorun yaşamıştım. 

 
Gönderildi : 05/01/2019 13:14

(@mehmettopkaya)
Gönderiler: 221
Reputable Member
 

Merhaba

aynı sorunu destek verdiğim 3 firmada da yaşadım çok farklı yöntemler denedim barkod programları aldırdılar terminal ve server üzerinde ki yazıcı driver versiyonun eşitleyin dediler server 2008 den 2012 geçin dediler dediler hiç birinde sonuç alamadım sorunu şöyle çözdüm tüm müşterilerde vpn baglantısı olduğu için yazıcıları \\192.168.1.???\yazıcı paylasım adı seklınde yıllardır kullanıyorum yazdırma süresi 2-3 saniye arttı ama okumada sorun çıkarmadı bazen yazıcılar yanıt vermiyor  onda da serverda yazdırma hizmetini yeniden başlattıgımda sorun düzeliyor bi deneyin isterseniz 

 
Gönderildi : 18/01/2019 21:57

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32961
Illustrious Member Yönetici
 

Geri dönüş ve bilgi için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/12/2021 15:55

Sayfa 2 / 2
Paylaş: