Forum

Folder Rediction Pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Folder Rediction Problem

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
336 Görüntüleme
(@GunesGOZTEPE)
Gönderiler: 32
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Merkez ve şube olarak iki lokasyonum var. Folder redirection merkez ve şube için iki ayrı gpo dan çalışıyor. Şubede ki bir kullanıcımda bilgisayar değişikliği yaptım. Yeni bilgisayarında login olduktan sonra folder redirection uygulamasının MyDocuments için gelmediğini gördüm. Aynı kullanıcı hesabı ile merkezdeki bir bilgisayarda oturum açtığım zaman ilgili policy çalışıyor. Kullanıcı, yeni bilgisayarından \\servername\folder redirection dediğinde serverdaki klasörüne erişebiliyor ve içeriğine yazabiliyor.  Kullanıcının yeni bilgisayarında gpresult /R yaptığımda Applied Group Policy Object altında ilgili policy name gorebiliyorum. Sorun neden kaynaklanmaktadır. Teşekkürler.  

 

 
Gönderildi : 07/01/2014 19:16

(@omerkorkmaz)
Gönderiler: 134
Reputable Member
 

Şube tarafındaki additional domain controllerın , merkez DC ile tam olarak sağlıklı haberleşip haberleşmediğini kontrol edebilirsiniz.

Dosya boyutları büyükse , merkezde bulunan sunucudan şube de bulunan client a gelmesi zaman alabilir

 Group Policy objesinin , şubede ki domain controllerda da yaratılıp yaratılmadıgını , SYSVOL klasörünün içeriğine bakarak kontrol ediniz.

 Folder redirection bana göre problemli bir yapı.Özellikle server 2003 dc ve 2008 dc lerde. 2012 r2 domain yapısına geçerseniz daha rahat çalışabileceğinizi söyleyebilirim. 

 
Gönderildi : 08/01/2014 20:27

(@GunesGOZTEPE)
Gönderiler: 32
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Additional ile DC haberleşmesinde problem yok. Şube tarafında 12 client var sadece tek bir clientda bu problemi yaşıorum. Diğerlerinde Folder Redirection sorunu yok. SYSVOL klasörü içerisinde ilgili policy objesi var. Sorunum hala devam ediyor. Başka bir fikriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.

 
Gönderildi : 09/01/2014 13:19

(@omerkorkmaz)
Gönderiler: 134
Reputable Member
 

Bence sorun o zaman client tarafında registerın bozulmasıyla alakalı.İşletim sistemini yeniden kurup , domaine alınca probleminizi çözeceksinizdir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 09/01/2014 17:23

(@GunesGOZTEPE)
Gönderiler: 32
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Clientın şu anda merkeze gönderilmesi mümkün değil. Bu şekilde çalışmaya devam edecek. İlk fırsatta denedikten sonra sonucu sizlerle paylaşıcam. Cevabınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 09/01/2014 18:27

(@GunesGOZTEPE)
Gönderiler: 32
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

tekrar merhaba,

anlatıcaklarım biraz karışık bi olay ama anlatmayı denicem. Öncelikle şubedeki, bilgisayarı baştan kurdum sorun
devam ediyor. yaşadığım sıkıntı üstüne bir de şöyle bir durumla
karşılaştım. İşten ayrılan bir kullanıcının bilgisayarını başka bir kullanıcıya verdim. Bu kullanıcı folder redirection özelliğini eski bilgisayarında sorunsuz kullanıyorken yeni bilgisayarda login olduğunda yine sorun yaşadı. kullanıcı hesabı ile kendi bilgisayarımda login olduğumda folder redirection çalışıyor. yeni bilgisayarda, sorun yaşadığım kullanıcı hesabı ile folder redirection olan server'a ip üzerinden ulaşmaya çalıştığımda permission hatası alıyorum. Ancak server name ile ulaşmaya çalıştığımda sorun olmuyor. Ama ortada şöyle de bir durum var. Bu bilgisayarın eski kullanıcısı ile yada bir başka hesap ile oturum açtığımda ip ve isim ile folder redirection dizinine ulaşabiliyorum. Bu nasıl mantıksız bir durumdur. Ben işin içinden çıkamadım. Microsoft tan destek almayı mı denesem acaba 🙂 

 
Gönderildi : 24/01/2014 13:39

Paylaş: