Terminal Server Bağ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server Bağlantı Sorunu Hak.  

  RSS
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

 Merhaba ,

          MS 2003 server kurulu server'ıma kullanıcılar Uzak Masa üstü ile bağlanıyor. Bu Server'ım bakırköyde. Kullanıcılar ise farklı bir ilçede. Serverda HP'ye ait servvisler çalışıyor. Bu nedenden dolayı oldukça ağırlık sözkonusu. Kullanıcılar prin out'da alıyor ilgili serverdan. Tüm Network ve İnt. hatlarını kontrol ettim. Sorun yok. Ama servera bağlanıldığında oldukça yavaşlık var. Donanımsal olarakta test ettim server'ı bir sorun gözükmüyor. Aşağıda ki resimde bulunan servisleri kapatınca normale dönüyor ama bu seferde print out alınamıyor. HP ile görüştüm halen dönüş yapamadılar. Konu hakkında yardım ve fikirlerinizi rica ederim. 

 

 

[URL= http://img511.imageshack.us/img511/2796/hatald0.th.gi f" target="_blank">http://img511.imageshack.us/img511/2796/hatald0.th.gi f"/> [/IMG][/URL]

Alıntı
Gönderildi : 03/09/2008 16:24
Erol DURSUN
(@eroldursun)
Tecrübeli Üye

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c00601047&jumpid=reg_R1002_USEN


linkine bak sorunun sanırım hp printer driverlarında tüm hp yazıcıları sil ve sistemini takip et bakalım ne olacak


 


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 16:39
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Benim server'ın CPU ve ram prformanslarında da sıkıntı yok. Bunu bulmuştum ben.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 16:53
Erol DURSUN
(@eroldursun)
Tecrübeli Üye

baktığım yerlerde hata ile ilgili hep hp lazer printerlar ile ilgili olduğu kanısına vardım illaki cpu %100 kullanmasına gerek yok bence


sizin durumunuzda olsam kesin denerdim


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 17:04
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Merhaba bunu şöyle denedim servis ve spoolsv.exe'yi stop edince normale dönüyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 17:21
Erol DURSUN
(@eroldursun)
Tecrübeli Üye

buda driver sorunları olduğunu gösteriyor yanlış driver spooler yer bitir yada stoplatır


bu durumda deneyin derim hp driverlarını sunucudan silip

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 17:31
tolga_hazat
(@tolga_hazat)
Üye

Aslında bu sorun benim de başıma gelmişti.Ben gelmeden önce servera HP yazıcısıyla birlikte ne geldiyse kurmuşlar.Ben onların hepsini kaldırdım sadece yazıcı driverını manuel tanıttım.Ondan sonra ne bir zorlama nede başka birşey görmedim.Bence bi dene derim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 19:57
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

deniyip haber vericem.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 20:14
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

kaldırdım elle kurdum ama gene servisler çalışıyor. aynı servisten 3'er tane çalışıyor. Sorun devam ediyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 21:42
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

HP'nin bir toolbox'ı varmış. Onu arıyorum. sorunu gideriyormuş. Bilgisi olan var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2008 21:46
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Yok printerları kaldırdım tek tek tanıttım elle halen ağırlık var. Bu arada pirtn spooler servsini kapatıp 30 dk test ettim gene yavaş cihaz. Fikri olan var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/09/2008 15:11
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Eventlarda da bir şey yok. Cİhaz kasılıyor. Extra bir servis çalışmıyor. Anlam veremedim.

 

Fikirlerinizi bekliyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/09/2008 16:46
Paylaş: