Forum

Windows 2012 RDS se...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2012 RDS senaryo önerisi

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
393 Görüntüleme
(@VolkanCan)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar,

su andaki yapimizdaki clientlarimiz XP SP3 + ERP Sistemi, yenilen sistemde ise eski yapiyi bozmadan yeni bir yapi kurduk ve bu yapi eski yapiyla paralel calismasi gerekiyor. Yeni yapiya XP makinalardan baglanacak yani kullanici adi vb. domain yapisi korunacak. XP makinalardan Win 2012 TRDS sunucusuna baglanip kullanicilar burda hem yeni ERP sistemini hemde office 2013 outlook dahil kullanacaklar. XP makinalardaki local Outlook Datenbank bir sekilde RDS profile'a baglanacak. Yapida exchange malesef yok. Userlar bütün önemli calismalarini yani office belgelerini File server uzerinde tutmakda bu dosyalar Terminal serverdan da erisime uygun olacak.

 Böyle bir yapiyi koruyup  yeni yapiya gecmek icin sizlerin tecrübelerini duymak istedim,

RDS icin remote userlarmi tanimlamaliyim?

Outlook.ps' rds server da local mi yoksa file server da mi tutsam daha iyi?

Kullanici herhangi bir Pc den login oldugunda kendi dosyalarina ulasa bilmeli! 

Simdiden tesekkürler.

 

 
Gönderildi : 10/12/2013 03:40

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

Ben olsam şöyle yapardım,

 

kullanıcı adedine gore en az 2 yada daha fazla terminal server sunucu kurardım. Sanal yada fiziksel farketmez. Bunların önüne bir Terminal server session broker koyar bağlantıları arka plana eşit yükle dağıtmasını sağlardım. Kullanıcı profile'larını rooming profile yapardım. File server'a bağlanır gerekli dosyaları kullanırlardı. Profile'larını başka bir partition üzerine koyardım, dosya sistemini başka partition'a. Aynı file server da olabilir ama farklı partition olmalı.

 bunun dışında arkadaki sunuculardan biri patlarsa herhangi bir server devrede kalır kesintisiz hizmet devam ederdi. Kullanıcı profilleri terminal serverlardan bağımsız olduğundan kurulan her RDS server problem durumunda problem teşkil etmezdi. Bu arada profile ve file'ların bulunduğu sunucuyu güzel yedek alırdım.

birçok projede bu yapıyı oturttum system yöneticilerinden bol bol dua aldım...

 
Gönderildi : 10/12/2013 19:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

S.A

2 terminal server server demek lisans olarak örneğin 50 kişi terminal server'a bağlanacksa 50*2 lisans almak anlamına gelmiyormu. yani biraz maliyetli bir şey değilmi 

 
Gönderildi : 11/12/2013 12:36

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

RDS license concurrent license olarak çalışır. Yani aynı anda bağlanacak kullanıcı sayısı demek oluyor.
kullanıcı sayısı 500 kişi bile olsa aynı anda 50 kişi kullanıyor ve 50 lisence varsa sıkıntı yaşamazsınız license konusunda.

 
Gönderildi : 11/12/2013 13:13

(@VolkanCan)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevabiniz icin tesekkürler, kullanici sayisi su anda 17 dediginiz gibi var olan 2003 server uzerinde file server var ben profilelar icin baska bir partition olusturup onun uzerinde yurumesini sagliyacam. outllok.ps profilerde buraya kayit edilecek sanirim, öyleyse bunun yedeklenmesi cok önemli. ikinci bir terminal server ilk basda kurmayi düsünmüyorum ancak öneriniz cökme mi yoksa hiz acisindanmi daha önemli belirtirseniz sevinirim. birde pratikde bir kullanici icin ne kadar alan hesapliyorsunuz?

simdiden tesekkürler.

 
Gönderildi : 11/12/2013 14:48

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

Hem performans açısından önemli, çünkü birden fazla RDS sunucu olacağından en uygun kaynaklı sunucuyu kullanacak session broker, hemde güvenlik anlamında daha iyi, çünkü hem file lokasyonu hemde profile lokasyonu farklı yerlerde olacağından riski bölüyorsunuz...

 

 

 
Gönderildi : 11/12/2013 14:53

(@VolkanCan)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

tesekkürler, dediginiz yapiyi kurmaya calisacagim 🙂

iyi calismalar.

 

 
Gönderildi : 11/12/2013 19:34

Paylaş: