Forum

AD restore, tek dc ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

AD restore, tek dc üzerine

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
424 Görüntüleme
(@ceyhunoz)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Aslında additional dc kurmanın faydasını biliyorum ama şöyle bir facia durumunda restore yapma hakkında kafamda bir soru var var.


Tek DC li ortamlarda , DC çökse ve aynı DC yi formatlayıp yeniden kurmak zorunda kalsakki umarım kimsenin başına gelmez, bu durumda AD sıfırdan kuruldugu icin yeni bir SID ve GUID numaralandırma sistemi olusacak. Ve hemen ahmet diye bir user olustursak, .


Bu durumda ben çöken DC nin AD yedegini yeni kurduguma restore etsem, çöken DC nin SID sistemi ile yenisinin SID sistemi arasında bir tutarsızlık olmayacak mıdır? Yedekten dönen kulalnıcılar SID lerini muhafaza etmiş olarak mı restore edilmiş olacaklar acaba?


yeni kurdugum DC deki Ahmet user ı , SID sini ve varlığını aynen koruyacak mıdır, restore dan sonra?


 

 
Gönderildi : 29/08/2008 19:33

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Evet her kurulumda SID bilgileri değiştir. Restore ettiğinizde elinizdeki backup güncel ise computer account ve userların sid bilgileri ve farklı ayarlarda gelecektir. Ara ara sıkıntı çıkabiliyor. Yapı çok büyükse zaten tek DC olmaz. Fazla kişi olmayan yerlerde temiz kurulum(çok fazla ayar v.b. yoksa)  daha sağlıklı olacaktır. Raid v.s donanım yoksa eğer Acronis v.b bir program ile sistemin imajını almak hayat kurtarır... Çok kısa sürede sistemi ayağa kaldırabilirsiniz.

Makaleleri inceleyebilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/28/active-directory-backup-schedule-password-reset-restore-and-repair.aspx

 
Gönderildi : 29/08/2008 19:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb727048.aspx


yukarıdaki makale de açıklayıcı bilgiler içeriyor.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 30/08/2008 12:10

Paylaş: