Forum

Active Directory il...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory ile DC 'ye yasaklama getirme?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
393 Görüntüleme
(@zafergorgun)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

 Umarım yanlış yerde konu açmadım. Öncelikle yapmak istediğim şeyi anlatayım. Windows Server 2012 Kullanıyorum, AD kurdum ve başka bir Clientı bu serverın domainine kattım, herşey çalışıyor. Ancak policy ayarlarını yapmayı başaramadım. Videolarda 2003 server üzerinde userların üzerine sağ tıklayınca çıkan seçenek 2012 serverda çıkmıyor. Örneğin Client masaüstünde değişiklik yapamasın gibi ayarlar yapmak istiyorum.  Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yeni olduğum için açıklayıcı bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

 
Gönderildi : 17/10/2013 16:35

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Şuan elimin altında server2012 dc yok ama bildiğim kadarını aktarayım. Gpo hemen hemn hepsinde aynıdır. Siz walpapaer atamak ve diğiştirlmesini istemiyorsanız yapmanız gerken şu.

User configuration\Administrative Templates\Desktop\Desktop altında Enable Active Desktop ile Prohibit changes enable edildikten sonra Desktop Wallpaper editlemeniz lazım.

Akabinde gpupdate /force server ve client tarafında yapmalısınız. Server2012 gpo tarafında sağ tuş gpupdate de yapabilirsiniz. Bu da yeni geldi. 

 
Gönderildi : 17/10/2013 16:44

Paylaş: