Forum

2003 Server Yetki A...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server Yetki Ayarı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
454 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


2003 server da 2 partition var. Kullandığım yazılım C partitionuna kurulu.Ama yazılımın sadece gerekli dosyaları windows ta olsun diye yüklü.Asıl datalar D partitionunda duruyor.Kullanıcılar D partitionuna Z olarak map oluyorlar.Serverda kendi üstünde programı çalıştırmak için Z olarak kendine map oluyor.Fakat masaüstündeki program kısayolunda Hedef olarak C:\Program Başlama Yeri olarak z:\Program yapınca çalışıyor. Fakat Hedef olarak Z:\Program Başlama Yeri Z:\Program yapınca " Windows Belirtilen Aygıta, Yola yada Dosyaya erişemedi, Öğeye erişmek için gerekli izinleriniz olmayabilir " hatası veriyor.Fakat programın bulunduğu partition komple everyone full yetkiye sahip güvenlik olarakta everyone full yetkiye sahip.Birtek Administrator kullanıcı sorunsuz açabiliyor.20 Kullanıcımda bu sorunu yaşıyor.Yardım ederseniz sevinirim.Bu arada Terminal server olarak kullanıcı Oturum açtığında ve otomatik olarak Z:\Program olarak program çalıştığında sorunsuz çalışıyor.Yani terminal serve rda bağlanınca aynı kısayol otomatik olarak çalışıyor.Lütfen yardım edin.Ve server'in D partitionundaki bütün exe uzantılı dosyaları çalıştırmaya çalıştığımda aynı hatayı veriyor.

 
Gönderildi : 28/08/2008 17:54

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

Server üzerinde Z:\Program olarak MAP yaptığınız paylaşımın gerçek path'i nedir?

Bu path üzerinde hem sharing hemde security izinlerinde tanımlama yapmalısınız. Ayrıca izinlerin, alt dizin ve dosyalara yayıldığından emin olun. (Örneğin çalıştırılırken hata veren exe'nin security izinlerini kontrol edin)

 
Gönderildi : 28/08/2008 21:54

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Program'ın datası E:\Program olarak duruyor.Kullanıcılar \\Server\Data olarak ve sürücü harfi olarak ta Z olarak map olmuş durumdalar.Çalışan exe dosyası ve diğer dbf uzantılı database dosyalarınında güvenliğine baktığımda Everyone Tam denetim olarak gözüküyor fakat server üzerinde de çalıştırdığımda yine "Dosyaya erişim izniniz olmayabilir " gibi yukarda bahsettiğim hatanın aynısını veriyor.Güvenlikte Full olmasına rağmen administrator kullanıcısı dışında exe dosyasını çalıştıramıyorum.

 
Gönderildi : 29/08/2008 00:11

Paylaş: