Forum

Windows Server 2008...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2008 Group Policy Masaüstüne dosya/klasör oluşturmayı engelleme?

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,042 Görüntüleme
(@MustafaUzunagac)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Windows Server 2008 Std R2 Group Policy ayarlarında istediğim userların masaüstlerine klasör veya dosya oluşturmalarını nasıl engellerim? Bahsettiğim bu userlar gruplanmış halde ve Roaming User Profile şeklinde kullanıyorlar.

Teşekkürler.. 

 
Gönderildi : 01/09/2013 19:16

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Merhabalar,

gpo ile dosya engellemesi roaming profile olabiliyor, bu konu daha önce tartışılmıştı.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/32950.aspx

 
Gönderildi : 02/09/2013 11:56

(@MustafaUzunagac)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/27/roaming-user-profiles-nas-l-yap-land-r-l-r.aspx

Bu adresteki gibi roaming user profile olayını gerçekleştirdim. Bu linkte "Klasör Yönlendirme"nin iyi bir seçim olacağından bahsediyor. Netteki aramalarımda "Zorunlu Kullanıcı" olayının kesin çözüm olacağını fakat ileride yönetimsel bazı sorunlar açabileceği söyleniyor. Bunların hangisi daha mantıklıdır anlayamadım? Ayrıca verdiğiniz linke de baktım. Ancak Ntuser.dat dosyasını Ntuser.man olarak yeniden adlandırma olayı..vs yapamadım..Yardımcı olursanız sevinirim..

 
Gönderildi : 02/09/2013 14:30

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Selam,

microsoft tarafında konuyla ilgili bir makale mevcut,

isterseniz gerekli adımları uygulayıp takıldığınız yerde yardımcı olmaya çalışalım.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc781862(v=ws.10).aspx

 
Gönderildi : 02/09/2013 18:09

(@MustafaUzunagac)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,

öncelikle teşekkür ederim, verdiğiniz linki inceledim, GP ile profil boyutuna sınır getirme özelliğini açmayı denedim, userlar için zaten varsayılan boyut olan 30mb olarak belirledim, özellik çalıştı, yani user logon olduğunda örneğin masaüstünde 30mb tan fazla bilgi oluşturulabiliyor (hata uyarısı görüntülese de dosyayı oluşturabiliyor), logof yaparken tekrar uyarı mesajı veriyor, kapatmaya zorla seçimini yapınca logof gerçekleşiyor. Masaüstünde oluşturulan bu dosya başka bir makineden logon olunca masaüstüne gelmiyor, yani roaming ile bu 30mb tan büyük boyutlu dosyayı tutmuyor. Benim istediğim userların hiçbirşekilde masaüstü belgelerim..vb ortamlarda dosya, klasör oluşturmalarını engellemek.

Roaming özelliği gayet düzgün çalışıyor. Profilleri \\fs\profiles$ klasörü içerisinde saklıyorum. User ilk kez logon olunca profiles klasörü içerisinde kullanıcıya ait bir klasör oluşuyor. Bu klasörün içerisine girince sahiplik devralınmasını istedi, sahipliği devralıp baktığımda gizli dosya ve klasörler görüntüle olarak ayarlı olduğu halde Ntuser.dat diye bir dosya göremedim...Mandatory olayını bu nedenle çözemedim..Teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 02/09/2013 20:59

Paylaş: