Forum

Server 2008 yazıcı ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 yazıcı ve vpn sorunları.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
527 Görüntüleme
(@gokhanalkan)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Server 2008 kurulu bir sunucumuz var ne Netsis Muhasebe Programını kullanmaktayız.

Ama yazıcılar ile ilgili bir sorunumuz var. Şöyle izah edeyim önceki server yazılımı 2003 tü ve tüm yazıcılar vpn bağlantı olmadan servere yazıcıları kurarak uzak masa üstünden sıkınıtısız bir şekilde çalışıyordu.Server 2008 ise yazıcıları direk tanıyor. Sorunlu olan yazıcı modelleri Epson lx300+ıı,epson tmu-295 slip,argox os 2140 barkod yazıcıılar.Epson lx300-ıı uzak masaüstünden yazıcı sınama çıktısı alıyor ama netsis üzerinden transfer fişi veyahut başka bir döküman yazdırdıgımda silik yazdırıyor.Epson barkod yazıcı sistem üzerinden test çıktısı alıyor ama Netsis üzerinden hiç bir şekilde çıktı alamıyor.Epson yazıcı da aynı şekilde test çıktısı alıyor ama Netsis üzerinden çıktı alamıyorum.Server Muhasebe departmanında ve ayrı bir bölümde Cisco link sys 042 vpn router kullanıyorum pptp vpn üzerinden vpn ile bağlanıyorum ve o şekilde yazıcılar netsisde çalışıyor ama sıkıntılı bir şekilde oda şöyle vpn ile bağlanıp servera oturum açıyorum yazıcıyı tanıtmak için kullandıgım pcnin adını giriyorum bağlantı kuramıyorum boyle bir adres vb yok diyor.Vpn üzerinden aldıgı ıp adresini giriyorum baglanıyor ve yazıcıları öyle ekleyebiliyorum.Sıkıntı şurada her vpn baglandıgında ıp değişebiliyor ve yazıcıyı tekrar tanıtmam gerekiyor.Buda sürekli sorun çıkartıyor.Vpn olmadan server 2003 deki gibi yazıcıları kullanamazmıyım vpn gerekli ise vpn üzerinden nasıl eklemem gerekiyor yazıcıları ve cisco rv042 üzerinden pptp dışında başka bir yolla vpn baglantı kurup istedigim kullanıcının istedigim ipyi almasını sağlayabilirmiyim.Bir türlü çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 19/08/2013 15:17

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33007
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Size tavsiyem Terminal Server kullanmanız olacaktır, aksi halde böyle bir sistemde sorun yaşamanız kaçınılmaz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 21/08/2013 13:25

(@gokhanalkan)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Terminal server kurulu epson lx300 baskı kalitesini degiştirerek sorunu çözdüm ama argox os-2140 barkod sınama sayfası yazdırıyor ama netsis üzerinden barkod yazdırmıyor.

 
Gönderildi : 16/09/2013 16:32

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba Gökhan Bey ;

Sorunun Netsis ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Konuyu Netsis danışmanınıza aktardınız mı? Test çıktısı alabiliyor ancak program aracılığıyla bir şey gönderilemiyorsa sorun program ile ilgili olabilir. Ayrıca rdp ile yazıcıları karşıya taşımak yerine yazıcıları network tabanlı kurup vpn ile bölgeleri bir biri ile haberleştirirseniz sorunsuz bir yapınız olacağı görüşündeyim. 

 
Gönderildi : 17/09/2013 14:33

Paylaş: