Forum

Net Use Komutu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Net Use Komutu

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
5,886 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Networkteki server üzerinde tüm network yazıcılar tanımlı ve printserver olarak kullanıyoruz. Tüm kullanıcılar network üzerinden bu server paylaşımlarını görerek yazıcıya çift tıklayarak lokallerine ve terminal bağlantılarına ekleyebiliyorlar. Fakat  kullandığımız bir yazılım için yazıcıyı LPT1 olarak kullanmak durumundalar. Terminalden bağlanan kullanıcılar oturum açtıktan sonra Net Use komutu ile yazıcıyı eklemeye çalıştığında "Enter username for printserver" uyarısı çıkıyor. Server admininin şifresini bile girsek eklemiyor. CMD yi server admin şifresi ile çalıştırıp bu sefer sorunsuz ekleme yapabiliyoruz.Kullanıcı logoff olup tekrar logon olduğunda printer lpt1 de tanımlı duruyor ama yine şifre istiyor. bu sefer lpt1 tanımını silip tekrar net use ile ekleme yapıyoruz. Bu da hergün bizi uğraştırıyor. Bunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı rica ederim.

 
Gönderildi : 14/08/2013 12:53

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Lokal bir yazıcı ekleyip daha sonra yazıcı biriktirmeyi aktif edip döküm alacağı yazıcıyı seçerseniz işinizi görecektir. Biraz geç döküm alır ama döküm yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 14/08/2013 15:14

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Murat bey,

net use komutunu aşağıdaki gibi kullandığınızda her restart sonrası tekrar bağlantı yapmanızı istemeyecektir diye düşünüyorum. Bunu bir deneyebilirmisiniz?

NET USE LPT1: \\XXXX\YYY /PERSISTENT:YES

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 14/08/2013 19:16

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Recep Bey,

 Yazdığınız komutu deneyeceğim. Kullanıcılar Citrix le bağlanıyorlar ve 12 tane server'ımız var. Her oturum kapatıp açtıklarında başka bir server'a denk geliyorlar ama profileları networkte tek bir server üzerinde tutuluyor. Net use profile'a yazılıyorsa eğer süper olur bir daha bu sorunu yaşamayız diye düşünüyorum. Test ederek bilgi vereceğim.

İyi Çalışmalar. 

 
Gönderildi : 14/08/2013 19:37

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz işlemi denedim ama kullanıcı logoff olup ertesi günü ya da başka zaman tekrar logon olduğunda başka server'a denk geliyor LPT1 portunu görmüyor. tekrar cmd yi server admin ile çalıştırıp manuel net use girmem gerekiyor. Ayrıca kullanıcıda cmd yi çalıştırıp net use girdiğimde printserver'a bağlanmak için şifre istiyor. Server admin ya da user şifresini girsemde kabul etmiyor. Başka ne denemeliyim? 

 
Gönderildi : 26/08/2013 14:58

Paylaş: