Forum

Server 2003 pci'ya ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2003 pci'ya görüntü verme ve güvenlik izinleri

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
494 Görüntüleme
(@CemErkanKaradaL)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, iyi çalışmalar dilerim. Deneme olarak kullandığım server 2003 işletim sistemimde iki sorunum vardı.

 Birincisi, PCI'a takılı ekran kartımın vga'sından monitöre bir görüntü verdim ve  sorunsuz bir şekilde açılıyor ve şifre istiyor. Aynı zamanda da ben localden uzak masaüstü ile girdiğim zaman "administrator" hesabının ekran görüntüsünü görüyor ve yine sorunsuz kullanıyorum. Benim yapmak istediğim ise, uzak masaüstüne "administrator" ile login olduğum anda tüm yaptıklarımı diğer monitörden izleyebilir miyim? Bilgisayara Teamviewer ile bağlandığımı düşünebilirsiniz. Ekranda ne yaparsam yapayım her şey görünüyor.

 

İkinci olarakta farklı farklı klasörlere yine farklı izinler verdim ve SP1 kurduktan sonra tüm izinler, grup ilkeleri gitti. Bu izinleri eski haline getirme şansım var mı?

 

Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler... 

 
Gönderildi : 05/07/2013 18:55

(@harunkorkmaz)
Gönderiler: 280
Reputable Member
 

Merhabalar

1. Sorunuz ile ilgili olarak normak şartlarda bir pcden diğer pcye uzak masaüstü ile bağlandığınızda ve aynı kullanıcı ile bağlandığınızda o oturumu alırsınız ve bu sebeple göremezsiniz. bunun için RADMIN tarzı uygulamalar kullanmanız gerekmektedir. veya Microsoftun Remote Asistan toolunu kullanabilirsin bununla ilgili ayrıntıyı araştırman gerek veya uygun bir vakitte anlatılabilir

 

2. İzinler geri getirme gibi bir şansın yok eğer yedek almadıysan

 
Gönderildi : 05/07/2013 19:26

(@CemErkanKaradaL)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Harun bey mesajınız için teşekkür ederim fakat garibime giden olay aslında şu.

Sp1'i kurmadan önce sunucudaki (yani ağdaki) klasörlere uzak masaüstüne yazdığım kullanıcı adı ve şifresi ile girebiliyordum. Sp1'den sonra administrator logini ile giremedim. Halbuki administrator de klasörlerin izinlerine baktığım zaman tam yetki görünüyor.

İkincisi ise, uzak masaüstüne login olduktan sonra örneğin masaüstüne açtığım programlar klasörüne winrar.zip isimli bir dosya atıyorum fakat ağdan girdiğimde (guest hesabını aktif ederek şifre girme derdinden kurtuldum) winrar.zip dosyasına erişemiyorum. "Programlar" isimli klasörün yetkilerine baktığımda everyone'da tam yetki görünüyor ama winrar.zip'i programlar klasörüne atınca bunun yetki ayarları tamamen değişiyor. Sunucumdaki tüm klasör ve dosyaların izin kısımlarını fabrika ayarlarına yükleme gibi bir seçeneğim var mı? 🙂 Yoksa maalesef tüm dosyalar için izinleri ayarlayamam.

Tekrardan ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 06/07/2013 04:50

(@CemErkanKaradaL)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Günceldir...

 
Gönderildi : 07/07/2013 17:47

(@CemErkanKaradaL)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar kusura bakmamanızı rica ediyorum fakat konu günceldir.

Google'da baktım fakat bulamadım. Server 2003'te ayarladığım tüm izinleri tabir-i caizse fabrika ayarlarına (yani tamamen sıfırlama) nasıl çevirebilirim?
Teşekkürler

 
Gönderildi : 09/07/2013 04:55

(@harunkorkmaz)
Gönderiler: 280
Reputable Member

(@CemErkanKaradaL)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Harun bey cevabınız için teşekkür ederim. Yukarıdaki tüm linkleri tek tek girip denedim ve bir tanesi bayağı sürdü. Fakat yine de istediğim şekli yapamadım. Sp1 yüklemeden önce klasörü paylaşıma verdiğimde direk administrator hesabı ile (uzak masaüstünün kul. adı ve şifresi) giriş yapabiliyordum fakat şimdi hiçbir şekilde klasörün izinlerine "everyone" eklemedikçe ve guest hesabını açmadıkça giremiyorum. Yani yapmak istediğim ilk başta sp1 yüklemeden önce olduğu gibi klasöre administrator hesabı ile şifreli bir şekilde girmek istiyorum.

Güvenlikle alakalı ekran görüntülerini koyuyorum.

 

 
Gönderildi : 10/07/2013 04:46

Paylaş: