Forum

USB & CD-RW Eng...

Bildirimler
Hepsini Temizle

USB & CD-RW Engelleme (GPO)

48 Yazılar
22 Üyeler
0 Reactions
5,356 Görüntüleme
(@mehmetali)
Gönderiler: 140
Estimable Member

peki bu prg uninstall edilip devre dısı falan kalmıyor dimi?

Gönderildi : 27/11/2008 01:30
(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 316
Reputable Member

video incele biraz sonra görüslerini yazarsin..

Gönderildi : 27/11/2008 01:38
(@muratdedeoglu)
Gönderiler: 141
Estimable Member

merhaba bu adm yi uyguladım flopy cd-r engellendi fakat usb ler engellenmedi sayısız gpupdate /force ve restart yaptım server ve clinet tarafında neden olabilr sizce ?

Gönderildi : 02/04/2009 19:12
(@serhatakinci)
Gönderiler: 4113
Famed Member

Policy basıldıktan sonra USB diskler hala çalışıyorsa şunu kontrol edelim. Client üzerinde:

HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ Services/ USBSTOR altında Start değeri kaç gösteriyor?

4 olması lazım.

Gönderildi : 02/04/2009 19:19
(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member

Computer Configuration > Administrative Templates uzerine sağ tıklayıp, http://www.petri.co.il/software/usb_removable_drives_adm.zip  linkinden indirdiğim *.adm dosyasını ekledim ve Administrative Templates içine "Custom Policy Settings > Restrict Drives"  Ağacı eklendi (adm Dosyasını Notepad de açıp isimleri değiştirebiliriz) . Restrict Drives içindeki ilgili satırları etkin hale getirip combobox dan ilgili secenegi sectim

Client larda 3 - 4 kere "gpupdate /force" yapınca cekti gp leri.

Yukarıdaki kısımda sorun çözülmesi gerekir olmaz ise;

Set WshShell = CreateObject("Wscript.Shell")
WshShell.RegWrite "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR\\\\Start", 4, "REG_DWORD"
Set WshShell = Nothing

bu texti VBS olarak kaydedip clientlara dağıtabilirsiniz.

Gönderildi : 02/04/2009 19:26
(@muratdedeoglu)
Gönderiler: 141
Estimable Member

verdiginiz test i .vbs uzantılı olarak deploy ettigimde

clientlar oturum actıgında script hatası variyor

ve hala usb ler calısıyor. 

yardımlarınızı beklioyrum

Gönderildi : 09/04/2009 18:06
(@serhatakinci)
Gönderiler: 4113
Famed Member

Kontrol ettik mi?

Policy basıldıktan sonra USB diskler hala çalışıyorsa şunu kontrol edelim. Client üzerinde:

HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ Services/ USBSTOR altında Start değeri kaç gösteriyor?

4 olması lazım.

Gönderildi : 13/04/2009 14:08
(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1106
Noble Member

Serhat beyin söylediği gpo users a uygulanırsa kural registery de oluşuyor ama çalışmıyor, computers a da uygulanırsa devreye giriyor ve çalışıyor.

Gönderildi : 17/06/2009 16:12
(@ahmetkucuk)
Gönderiler: 92
Estimable Member

başlat>çalıştır>gpedit.msc burdan kapatılması lazım biraz kurcalayın.

Gönderildi : 17/06/2009 16:59
(@aligokyuz)
Gönderiler: 17
Eminent Member

usb mouse kullanmak istiyorum ama usb flashlarıda kapatmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Gönderildi : 30/06/2009 02:03
(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member

Merhaba

Bahsettiğimiz konu USB üzerinden kullanılabilecek depolama alanlarının yasaklanmasını içeriyor. Yani USB mouse kullanabilirsiniz.

Gönderildi : 30/06/2009 10:35
(@Anonim)
Gönderiler: 0

Serhat Beyin yöntemi USB çubuk bellekleri durduruyor ama USB fotoğraf makinelerini engellemiyor. Bu cihazları durdurmanın bir yolu var mıdır?

Gönderildi : 21/01/2010 13:51
(@Anonim)

USB Çubuk bellek yanında USB fotoğraf makinelerini engellemek için başlangıç komut dosyası olarak şu .vbs komutlarını deneyeceğim :

Set WshShell = CreateObject("Wscript.Shell")

' USB cubuk bellek kapat

WshShell.RegWrite "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR\Start", 4, "REG_DWORD"

' USB fotograf makinesi kapat

WshShell.RegWrite "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbscan\Start", 4, "REG_DWORD"

Set WshShell = Nothing

Gönderildi : 21/01/2010 14:21
(@Anonim)

Sorun şu : SanDisk Cruzer modeli gibi bazı USB diskler, normal sabit diskin kullandığı disk.sys ve PartMgr.sys sürücülerini kullanıyor. Bu durumda engelleme nasıl olmalıdır?

Gönderildi : 21/01/2010 16:14
(@Anonim)

SubInAcl aracı ile kayıt defterindeki USBSTOR ( ve fotoğraf makineleri için usbscan ) girişinde kullanıcı izinlerini düzenlemek çözüm olabilir :

Örn. : LOCAL SYSTEM kullanıcısının yetkilerini alma : 

subinacl.exe /keyreg "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR" /deny="NT AUTHORITY\SYSTEM"=F

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E8BA3E56-D8FE-4A91-93CF-ED6985E3927B&displaylang=en

Gönderildi : 21/01/2010 19:48
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33856
Illustrious Member Yönetici

Merhaba

Bunun iin GFI , SEP veya Trend Micro gibi 3 party yazılımlar kullanmanız gerekli.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 23/01/2010 03:01
(@gorkemdoruk)
Gönderiler: 129
Estimable Member

Bunu  en iyi  symantec  yapıyor çalıstıgım firmada  uygulanmıştı yaklaşık 5000 kadar  client etkilenmişti bilgi işleme telefon açan açana :)) çıldırmıstı resmen çalısanlar .

Gönderildi : 23/01/2010 04:56
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33856
Illustrious Member Yönetici

Bu konuda GFI bence çok başarılı , hem sep hemde gfi kullandım bence gfi ama toplamda tabiki sep daha çok desteği olan bir ürün ( temelde zaten bir av )

http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2009/07/12/gf_3101_-endpointsecurity-domain-ortaminda-port-ve-aygit-kisitlamasi.aspx

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 23/01/2010 05:11
(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member

http://cozumpark.com/forums/post/5340.aspx  linkini incelemeni tavsiye ederim. Burada anlatılan .adm dosyası forumda olmalıydı ama onu bulamadım. Araştırırsan kolaylıkla bulabilirsin.

İncelediniz mi?

lınkte cozum acaba wındows server 2008 r2 olan bır sıstemte ve clinetlarunda xp pro oldugunu dusunursek acaba çalısırmı

Gönderildi : 04/08/2010 02:10
(@sehmustunc)
Gönderiler: 46
Trusted Member

Evet Rahmi hocam, sebebi şu:

USB için örnek verirsek;

Bu ADM file'ın yaptığı iş, ilgili registry anahtarı yani USBStore anahtarı altındaki Start değerini düzenlemek.

Eğer bir XP yeni kurulmuş yada kurulum yapıldığı andan itibaren herhangi bir USB Disk takılmamamış ise, USBStore anahtarı registry altında bulunmuyor. Bu anahtar ve altındaki ilgili değerler, PC ye ilk USB Diski taktığımız zamanda yaratılır.

Şimdi biz daha önce USB Disk takılmamış (yani USBStore anahtarı henüz yaratılmamış) bir PC'ye bu ADM'i uygularsak, USBStore anahtarı olmadığı için işini yapamayacak ve ayar etkili olmayacaktır.

Çözüm için:

Ayar uygulanmadan önce USBStore anahtarı ve start değeri yaratılmalı (GPO, ADM yada Script kullanarak..)

Serhat Hocam O Senin Sitedeki Adm Dosyasıylada Yaptım Olmadı 3 Kere Serverı Açıp Kapatıp gpupdate Yaptım Clientlarıda 3 Kere Kapattım Tekrar Açtım gpupdate /force yaptım yine olmadı uzun lafın kısası kapatalım bu konuyu drivelock kullanalım 🙂

Gönderildi : 15/03/2011 00:28
Sayfa 2 / 3
Paylaş: