Forum

Windows Server 2012...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2012 de uzak masaüstü kullanıcısı yazıcı kullanamıyor

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,031 Görüntüleme
(@onderacar)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Selamlar ;

Windows Server 2012 işletim sistemi kurduğum makinama uzak masaüstü bağlantısı yaparak bağlandığım client makina üzerinde kurulu olan yazıcıdan çıktı almak istiyorum. Bunun için Client makinam farklı bir lokasyonda bulunmakta aynı ağda değil. Ben bu işlem için client makinamda bulunan yazıcımın driverını server 2012 işletim sistemi olan makinama el ile kurulumunu yaptım , bağlantı noktası kısmında ;

TS001----PCADI:PRN2:#2  ----- YAZICIADI olarak belirtiyor. Buraya kadar herşey normal. Server yeniden başladığında bu bağlantı noktaları değişiyor ve yazıcıdan çıktı alamıyorum.El yordamı ile tek tek bağlantı noktalarında TS leri deneyerek buluyorum.Bu her serverın yeniden başlamasında böyle oluyor.Bunu sabitlemenin bir yolu mutlaka var fakat ben bilmiyorum ve yardımınıza çok ihtiyacım var.

Ayrıca ana makina üzerinde Active Directory kurulu fakat group policy bulunmamaktadır. Uzak kullanıcıların üyelik kısımlarında Domein Users ve Remote Desktop User seçili. Bu sorunu nasıl aşarım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 12/04/2013 20:47

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

kullanıcıların kendi varsayılan yazıcıları ts üzerine aldıkları kendi sessionlarındaki varsayılan yazıcı ile eş olmalı. siz burada mı sorun yaşıyorsunuz. mesela x kullanıcısında y diye bir yazıcı tanımlı ama kullanıcı default olarak zyimi görüyor?

ayrıca elle yüklemiş olmanıza rağmen easy print desteği group policy ile öncelik kazandığından, yazıcının easy print desteği yoksa sorununuz bu da olabilir. http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/03/22/w2008-terminal-services-easy-printer-teknolojisi.aspx

 
Gönderildi : 13/04/2013 02:21

(@onderacar)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Efe bey merhaba;

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğum olayda kullanıcının bilgisayarında oki1120 ve hp officejet j5700 var.Göndermiş olduğunuz yazıda anladığım kadarıyla sadece tek bir yazıcı kullanabiliyormuşuz ikincisi için oturumu kapatıp açmak ve varsayılan yazıcıyı değiştirmek gerekiyormuş.

Benim bu işlemi yapabilmem için en başından itibaren adım adım  neyapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirmisiniz? İnanın çok zor durumda kaldım bir türlü çözemedim bu yazıcı problemini...

 
Gönderildi : 13/04/2013 09:12

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

tek yazıcı kullanmak gibi bir durum değildi tam kastım. sunucu üzerinde easy print desteği varsa kullanıcının tüm yazıcıları sunucuda görünür ve kullanılabilir. varsayılanı pcsinde her neyse odur. diğer yazıcıları kullanmak için baskı ekranında kullanıcının tek yapması gereken diğer yazıcıları elle seçmektir.


linki inceledinizse orada tam olarak neler yapmanız gerektiği yazıyor.


eğer yazıcıların easy print destekleri yoksa group policy ile easy print önceliğini kapatmalı ve sürücüleri elle sunucuya yüklemelisiniz.

 
Gönderildi : 14/04/2013 11:38

(@hakanuzun)
Gönderiler: 12
Active Member
 

yazıcıları sunucuya elle eklediğimizde tsxx (bilgisayar adı  - LP1 ) gibi bir port üzerinden tanıtıyoruz. 

ancak oturum kapanınca ve yeniden bağlandığımızda tsxx port id değiştiği için yazıcı çalışmıyor. yeniden yazıcı özelliklerinden bağlantı noktasına gelerek güncel portu aktif hale getirmemiz gerekiyor.

bunu sabitlemenin bir yolu yok mudur ?

 

 
Gönderildi : 14/11/2014 14:14

(@savasates)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

Bu konu hakkında çözümü olan var mı.?

Easy print ÖZELLİĞİNİ kullanmadan bu sorunu aşabilen yok mu.?

Oturumu her kapatıp açtığımızda printer bağlantı noktası değişiyor ve sürekli aktif bağlantı noktasını bulup onu seçmek gerekiyor.ve buda çok fazla zaman kaybına neden oluyor.

 
Gönderildi : 27/12/2018 13:01

Paylaş: