Forum

Windows Server R2 F...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server R2 Foundation ve Prof ...Sunucularda Uzakmasaüstüyle Bağlanan Clientlarda Yazıcı Sorunu.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
328 Görüntüleme
(@sonerkir)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

Windows Server R2 Foundation ve Prof ...Sunucularda Uzakmasaüstüyle bağlanan clientlarda yazıcı sorunu.Genel olarak açtığımda serverlarda ticari yazılım bulunmaktadır.Şubeler uzaktan bağlanıp serverdan çıktı alıcağı zaman yazıcılar bölümünde yazıcılar görünmüyor görünsede yazıcıdan çıktı alınmıyor.EPSON LX300 +II VEYA PANASONİC veya oki gibi nokta vuruşlu yazıcılarad bunu yapıyor.server tarafında yazdıma ve belge hizmetleri rollerden eklidir.clinetler xp olan son sürümü ve rdp side.başka client ise win7 64 bit ondada aynısı oluyor.Clientler Servere bağlandığında direk yazıcılardan çıktı alıamıyormu.Bu windows işletim sistemlerinde genel bi sorunmudur,yada bizlerin bilgi eksiklikleri mi vardır.

 
Gönderildi : 29/03/2013 22:46

(@serdaraslan)
Gönderiler: 137
Estimable Member
 

merhaba.öncelikle evet belliki eksiklikler var.genel sorun değil eksik bırakılan tanımlamalar sonradan sorun olarak karşınıza çıkıyor. öncelikle 2008 r2 de Windows\system32\spool klasörüne everyone user a okuma yazma yetkisi verin.xp client lerinizde mutlaka sp3 yüklü olması önemli easy print için.siz ayrıca server a yazıcı eklemeyin.uzak masaüstü oturumunu açınca yazıcılara bakın yönlendirildi ibaresini görün...bu şekilde kontrol  yapın.durumu paylaşırsanız çözüme gideriz.

 
Gönderildi : 30/03/2013 03:46

(@sonerkir)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

serdar bey merhabalar dediğiniz gibi yaptım,önceden yazı ekle prot ayarı vs bürsürü şeylerle uraşmıştım.ilk denememde clint bilgisayarın yazıcısını getirdi yönlendirirmiş olarak.Client Windows 7 pro 64 bit olan da deneme yaptığım ve yazdı.Teşekkür ederim bu kadar basit ufak bi ayrıntı.Ama şuda var mesela panosonic nokta vuruşlu yazıcılarda direk yazıyor bu ayarı yapmadan.Bir süre sonra bozulur veye bozulmas ise dönüş yapıcam.

 
Gönderildi : 04/04/2013 14:02

(@kenandeyerli)
Gönderiler: 8
Active Member
 

bu işlemin uzun süreli sorunsuz olması için her iki yerede VPN li modem kurman gerekiyor. VPN li modem kurup birbirleri arasında köprü kurduğunda yıllarca sorunsuz ticari programlardan yada herhangi yazdırma işlerini sorunsuz yaparsın. 

 
Gönderildi : 05/04/2013 12:35

Paylaş: