Forum

Server Lisansları S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server Lisansları Sonradan Alınabilir mi ?

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
422 Görüntüleme
(@bircankaraben)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Sysbase veri tabanını bir makina üzerinde tutmam gerekli, Fakat Hp server uzun zaman önce alınmış ve üzerinde Oem Lisansı Yok ve makinaya Server kurulmak isteniyor, Standart Server 2008 Lisansı alınabilir mi ?  

 
Gönderildi : 08/03/2013 14:33

(@ZekiCanOZOKTAS)
Gönderiler: 12
Eminent Member
 

Bircan bey bildiğim kadarıyla alınabiliyor. Ancak 2008 lisansı şuan piyasada satılmıyor diye biliyorum. 2012 alıp 2 alt sürüme kadar destekleyebilirsiniz. Yani 2008 ve 2008 R2 kurabilirsiniz.

 
Gönderildi : 08/03/2013 15:40

(@ErcihanNESELi)
Gönderiler: 10
Active Member
 

Lisanslama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3 Çeşit lisanslama methodu mevcuttur. Bunlardan birisi sizinde bahsettiğiniz gibi oem lisanslama türü. Bu method ile ürün lisans ile birlikte aynı faturada yer alma zorunluğu vardır. 

 Diğer türler ise Box (FPP) ve Open (OLP) lisanslama method larıdır. 

 Box  (FPP) türü size o işletim sistemi ile ilgili geniş biraz daha geniş kapsam sunmakta. Kutu içerisinde CD/DVD ile birlikte alabiliyorsunuz ve lisans anahtarı kutu üzerinde yer almaktadir. İstediğiniz bir bilgisayara kurarak etkinleştirmesini yapabilir ve istediğiniz taktirde satışını da gerçekleştirebilirsiniz. Alt yada üst versiyon kurulumları mevcut değildir.

 Open (OLP) Lisanslama methodu ise en az 5 adet lisans işlemi gerektirmektedir. Size Volume Licensing Service Center (VLSC) üzerinden bir hesap açılarak lisans anahtarlarınız buradaki hesabınızda saklanıyor. Size kurulum için CD/DVD verilmemektedir. Eğer isterseniz ayriyetten sipariş vermeniz gerekmektedir. Ürünlerin kurulum CD/DVD lerini bu hesap üzerinden download edebiliyorsunuz.

 
Gönderildi : 08/03/2013 16:43

Paylaş: