Forum

server ayarlarına n...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server ayarlarına nereden başlamalı

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
553 Görüntüleme
(@SerhanYildirim)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar bir ana makine ve 6 client makinalı bir sistemimiz var.
daha doğrusu sistemin olmadığı bir bilgisayar sistemimiz var.
bu ortamda iş dışında geyik amaçlı (facebook, twitter gibi)
bazı sitelere arkadaşların girişlerini önlemek ve bilgisayarlarda
kontrolü sağlamak istiyoruz.
bunun için bir ana makina belirleyip windows 2008 kurdum. aslında kurulumdaki asıl amacım server konusunu öğrenmek ama bu konuda yeni olduğum için nerden başlayacağımı bilmiyorum açıkçası
senaryo galiba internet çıkışının bu server üzerinden olması,
server a diğer bilgisayarların tanımlanması bunlara roller atanması,
gerekli izinlerin verilmesi şeklinde gelişiyor galiba ama ben nereden
başlayacağımı bilemiyorum. ip atamaları, clientler tanımlanması,
client lara kısıtlamaların getirilmesi ve şu an aklıma gelmeyen ama
siz uzmanların bildiği başka ne gibi düzenlemeler yapılabilir ve
nereden başlamak uygundur?

 

teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/03/2013 18:04

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Merhaba,
Elinizde bir proxy yazılımı var mı? Farklı olarak bir utm veya firewall var mı? Bu iş için bütçe var mı? Sistem bütçe ayrılmadan özellikle server 2008 üzerindenmi çalıştırılacak? İstediklerinizi sade şekilde detaylandırabilir misiniz?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 06/03/2013 22:00

(@SerhanYildirim)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Rıza Usta cevap için teşekkürler. 

İş yeri kendimize ait ve tabi ki ihtiyaç da var ama buradaki asıl amaç yukarıda dediğim gibi öğrenmek. hazır bir laboratuvar ortamı var. server bilgisine sahip değilim ve kavramlara dahi yabancıyım. (yabancıyım derken öğrenme aşamasındayım ve az da olsa mesafe aldım) şu anlık bir bütçe ayarlaması yapmadık. istediğim client makinaları nasıl server a bağlarım ve onların hareketlerini kontrol edebilirim. 

olay ilk aşamada deneme yanılma üzerinden gideceği için ilk etapta bütçe konusuna girmek istemiyorum. eğer ücretsiz yazılım çözümleri varsa onların üzerinden gitmek istiyorum. ama olayı biraz çözdükten sonra para harcayabilirim.   

teşekkürler. 

 
Gönderildi : 07/03/2013 15:05

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4280
Co-Helper
 

Deneme yanılma ile devam edileceğine ilk önce fikir ve bilgi tabanının oluşturulması daha önemli olur. Bunun için de makale çeşitliliğin den faydalanmak lazım. Windows Server ve Domain kurulumları gibi makaleleri okuyun beraberin de pfsence üzerine bilgiler var, watchguard utm vs makaleleri ile de web filtering, policy üzerine temel bilgileri oluşturmuş olursunuz. Bunun üzerine daha özelleşmiş sorular ile gelirseniz herkes yardımcı olmaya çalışır bu şekilde anlatılacak çok şey var ve buranın sayfaları buna yetmez, vakit konusu da tabi ki.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 07/03/2013 15:27

(@SerhanYildirim)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

İbrahim hocam teşekkürler cevabınız için.

buradaki soru zaten nereden başlayacağını öğrenmek amaçlı sorulmuş bir soru. boşa kürek çekmektense sizin gibi işi bilenlerin tecrübeleriyle hareket etmek çok önemli. 

 önerdiğiniz konularla ilgili makaleleri okuyacağım. 

 teşekkürler. 

 
Gönderildi : 07/03/2013 16:31

Paylaş: