Forum

Cluster Yapılışı Hk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cluster Yapılışı Hk.

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
365 Görüntüleme
(@guvencoskun)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar 

 Şirketimizde 1 adet veritabanı olarak kullandığımız İbm 3650  m3 sunucu ve bunun dışında 1 tane DC 1 tane TS var.Veritabanı olarak kullandım sunucuyu cluster yapmak istiyorum burda merak ettiğim farklı özelliklerde sunucu olsa sorun yaşarmıyız.Yine bu sunucuların yanına İbm ds3512 storage kullanmayı düşünüyorum.Bu konudaki fikirlerinizi paylaşırmısınız. Şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 02/01/2013 01:29

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4297
Co-Helper
 

Aynı performans ölçeğini sağlayabiliyor olması yeterli olur. Network, Disk, Bellek latency'leri gibi.
Başlığınızı forum kurallarına göre düzeltiniz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/01/2013 02:47

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Failover cluster hyperv platformunda yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla failover clster farklı tiptei sunucularla yapılabiliyor, ama ben açıkçası denemedim bu şekilde oldugunu okumuştum aynı sunucu üzerinden yaptım. Cluster konusunda failoveryapısnını kullanabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 28/01/2013 03:43

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

sql server üzerindeki mirroring işlemi ile veritabanını kullanan uygulamanız her neyse bunu da failover cluster özelliği ile yüksek erişilebilir hale getirmeniz mümkün. genel olarak sanal sunucularla cluster yapısı yapılıyor olsa da, dhcp, dfs, ön tanımlı olmayan uygulamalar, registry ayarları bile cluster ortamından çalıştırılabilir.

eğer bu bahsettiğim yapıyı yapacak olursanız, uygulamanızın tüm dosyalarının güncelleme, değiştirme vs. gibi işlemler sonrası eş olmasını sağlayabilirseniz, ortak bir storage gereksiniminiz de olmayacaktır.

 
Gönderildi : 30/01/2013 01:12

Paylaş: