Forum

Serverde ortak kull...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Serverde ortak kullanılan belgenin görünmemesi.

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
7,379 Görüntüleme
(@emrealper)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Benim problemim işletmemde ibm server var. dosyalar server üzerinde active directory kullanıcılarına paylaşım açılarak yönetiliyor.

Aynı belge bazen 2 bilgisayar tarafından kullanılıyor. örneğin finans klasörüne 2 finans personeli ulaşabiliyor ve aynı anda açtıkları oluyor. sorunum ise kimsenin dosyayı kullanmadığı zamanlarda bazı bilgisayarlarda görünüyor bazılarında görünmüyor olması. 
örneğin yan yana 2 bilgisayar var. A bilgisayarı X dosyasını Y klasöründe görürken, B bilgisisayarı X dosyasını Y klasöründe göremiyor. Paylaşım ve policy lar dahil olmak üzere herşeyi ile A ve B bilgisayarının yetkileri aynı.

Servere uzaktan bağlantı ile klasörün içine baktığımda X dosyasını Y klasöründe bende göremiyorum (Administrator kullanıcı olarak). Fakat acronisin aldığı yedeklerden o dosyayı bulup Y klasörüne yapıştır dediğimde aynı isimde dosya var diye uyarı veriyor. X dosyasının adını değiştirdiğimde görünüyor. 

Sorunun kaynağını bulamadım. 
Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 26/11/2012 17:01

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Bu normal bir durum değil öncelikle loglarda bir uyarı var mı? Buna bakınız. Sonrasında güncel sağlam bir antivirus ile tarama yapınız.
Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 09/12/2012 01:34

(@A.VolkanSavas)
Gönderiler: 76
Estimable Member
 

Emre merhaba,

Aynı sorunu yaklaşık 1 yıldır bende yaşamaktayım.  O kadar çok şey yapmama rağmen bir türlü sorunu çözemedim. Aşşağıda yaptığım işlemleri tek tek sıralayım sana, sende bunlara yakın işlem yapabilirsin belkim.

 ilk önce görmediğin dosyayı görebilmek için şunu denermisin, bende oluyo çünkü.  Paylaşım olan göremediğin yerde new folder diyip açtığın dosyayı silermisin.  Daha sonra orada tekrar dosya görünecektir.  Bizde oluyo ve ben bu şekilde görebildim.

 Sistemimi 2008 server - windows7 ortamında active direktory ortamında kullanıyorum.

Paylaşımlar server da idi, daha sonra storage ye aldım yine aynı şekilde problem devam ediyor

Switchler başka yere taşındığımızdan dolayı değişti yine aynı problem devame diyor

Kablolama alt yapısı yine aynı şekilde değişti ama sorun devam ediyor

Paylaşım içerisindeki dosyayı göremeyen kişinin networkünü disable/anable yaptım yine olmadı

Paylaşım içerisindeki göremeyen kişinin network kablosunu yeniden çektim yine olmadı

Birtek domainimi değiştirmedim, oda riskli işlem die,

 

Sende bu şekilde denermisin, birde dediğim gibi dosyayı görmediğin yere yeni klasör aç ve o klasörü sil, gelmesi lazım.  Bi şekilde senkranizasyon problemi var gibi görünüyor.

 

saygılar, 

 

 

 
Gönderildi : 09/12/2012 04:38

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Öncelikle dosyayı kimsenin görememesi normal bir durum değil. network üzerinde virüs olabilir, ve klasörü görünmez yapıyor olabilir. yeni bir klasör açarak farklı bir isimde verin, adres satırında o eski dosyanın adını yazarak "d:\finans\gorunmeyendosya" gibi o klasörün içine girerek dosyaları yeni açtığınız klasöre yerleştiriniz. windows 7 bilgisayarlarla bağlanıyorsanız, gerekli network ayarlarından ağ ve paylaşım merkezi ayarlarından, gelişmiş paylaşım merkezi ayarlarındaki ağa ve paylaşımlara bağlanmaya izin ver seçeneğini seçerek gerekli ayarları yapınız, birde ortamınızda DFS varsa bunu iptal ederek elle NTFS izinlerini veriniz. daha önce bende de aynı sıkıntı olmuştu, DFS yapılandırmıştım, aynı gurupta olan bir kullanıcı dosyayı göremezken, diğeri görebiliyordu, DFS i iptal ettim NTFS izinlerini elle yapılandırdım herşey düzeldi. şuan bir sorun yok.

 
Gönderildi : 09/12/2012 13:30

Paylaş: