Forum

Service Sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Service Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
474 Görüntüleme
(@aliuysal)
Gönderiler: 292
Üye
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar;


Personel takibi için belli noktalarda turnikelerimiz var, personeller kartlarını okutarak geçiş yapabiliyorlar. Şöyle bir sorunumuz var, online sistemde kart okuyuclardan okunan kartların geçiş yetkisi olup olmadığı sorgulayan ve giren çıkan kişilerin bilgilerini anında sql'e yazan bir windows servisi çalıştırıyoruz. Service tam anlamıyla bizi deli etmek üzere. Öncelikle gayet iyi çalışırken 3 gün boyunca sorunsuz çalışırken sonra stop etmemiz gerekti tekrar çalıştırdığımızda 2-3 dk arası çalışıp kendini durduruyor. Fakat bu 2-3 dk içerisinde görevini tam anlamıyla sorunsuz olarak yerine getiriyor yani çalışıyor fakat sonra birden 2-3 dk sonra duruyor.


Farklı bir pc de aynı sorunu verdi, sonra sıfırdan bir işletim sistemi kurulumu yaptık başka bir pcye yine sorunsuz çalıştı 2-3 gün fakat sonra birden kendini stop etti ve aynı soruna döndü. 2-3 dk çalışıp duruyor.


Daha sonra yine kendi serverımızda windowsun tüm güncellemelerini yaparak çalıştırdık yine 2-3 gün sorunsuz çalıştıktan sonra stop oldu ve aynı soruna tekrar donduk. Neyin ne olduğunu bir türlü bulamadım. farklı işletim sistemleri, farklı pclerde çok defa denedim. Sıfır makine kurup çalıştırdığımda birsüre gidiyor fakat dah sonra stop olup. her çalıştırmamızda 2-3 dk sonra kendini kapatıyor.


Events Log da verdiği hata bildiğimiz standart id:7034.
Serverda kullandığımız işletim sistemi : 2008 R2 sp2


Bu konuyla ilgili her ufak ayrıntıya ve aklınızdan geçen tahminlerinize ihtiyacım var. En uıfak bir düşünceniz varsa dahi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bu arada servisin yazılımyla alakalı hiç bir sıkıntı yok sonuçta 4 gün sorunsuz çalıştığı oldu, tamamen windows kaynaklı birşeyden söz edebiliyor olabiliriz.


 SAYGILARIMLA

Dijital dönüşüm başlıyor...
RFID Sayım
WinFlow e-Fatura Onay Akış Süreç Yazılımı
Android El Terminali
Elektrikli Araç Şarj Yazılım Platformu
RFID Demirbaş
QrCode Api

 
Gönderildi : 23/11/2012 10:18

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

bu bahsettiğiniz servis hangi portu dinliyor biliyormusunuz. acaba delayed start verdiğiniz bir servis bu servisle aynı portu kullandığı için servis stop olabilir mi, portu servis stop öncesi ve sonrası hala dinleyip dinlemediğini netstat -an komutuyla test edin.

servis üzerindeki özelliklerden recovery tabındaki 1,2,tekrarlayan durmalarda restart et ayarı işe yarıyormu kontrol edin.

 
Gönderildi : 25/11/2012 14:49

Paylaş: