Forum

Server Değişimi.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server Değişimi.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
461 Görüntüleme
(@YasinCiMEN)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

 Merhabalar;

 Mevcut Windows Server 2003 standart edition yüklü server ımız çok eskidi ve kapasite problemleri yaşatmakta olduğundan, Server satın alıp değiştirmek istiyoruz. Server ımızı Logo muhasebe programı ve bazı birkaç sql server db lerini tutmak için kullanıyoruz.

  Yeni alacağımız server için nette yaptığım araştırmalarda windows üzerinde kurulu herhangi bir server bulamadık. Server 2003 yüklü bir makine satın alıp var olan serverımızın herşeyini diğer server 'a aktarım mümkün olabilir mi? Kurulu logo programı ve diğer el terminali ve senet programlarının lisanslarını yenilemek yerine tüm server'ı yeni alacağımız server'a aktarım mümkünmüdür?

   Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 29/10/2012 16:54

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

2003 server yüklü sunucu bulmanız imkansız sanırım çünkü ön yüklü gelen modeller foundation server şeklinde geliyor.

ama elinizdeki lisans oem veya rok değilse (yani sunucu üzerinde yapışık bir etiket yoksa), open lisans olarak aldıysanız farklı bir sunucuya ek lisans ücreti ödemeden yükleme yapabilirsiniz.

aktarım için tüm canlı servisleri kapatarak (sql server servisi, logo servisi, vs.) acronis gibi bir imaj programıyla imajı farklı bir makinaya taşıma şansınız olabilir.

 
Gönderildi : 29/10/2012 17:10

Paylaş: