AD connection probl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

AD connection problemi  

  RSS
Engin ÖZŞAHİN
(@EnginOZSAHiN)
Üye

Merhaba,


Master DC'yi(Ortamda 4 adet Additional DC va) restart ettiğim zaman DC açıldıktan ortalama 5 dk sonra Active dire. users and comp. connection'ı kurulabiliyor. Daha önce DC restart ederdim ve açılır açılmaz Acrive Directory user and comp'a bağlanabilirdim.Şimdi neden böyle problem verdiğini anlayamadım, loglara baktığımda herşey normal çalışıyor görünüyor, herhangi bir uyarı ya da hata logu yok. Daha önce karşılaşan var mı? 


Server 2003 SP2 Std. Edt. kullanıyorum.


Teşekkürler

Alıntı
Gönderildi : 08/08/2008 17:49
Dogan UZUN
(@doganuzun)
Üye

DNS sever ayrımı ad olan makinede mi ve düzgün çalışıyor mu?

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 18:16
Engin ÖZŞAHİN
(@EnginOZSAHiN)
Üye

DNS ayrı değil aynı makinede ve düzgün çalışıyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 18:27
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

engin hocam BDC makınaların ip adres bölumunde yer alan  "Preferred Dns Server " ve "Alternate Dns Server" adreslerını kontrol edermısın?

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 19:02
Engin ÖZŞAHİN
(@EnginOZSAHiN)
Üye

BDC makinelerin Preferred DNS leri kendileri,  Alternative DNS leri PDC olarak ayarlı.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 20:06
Dogan UZUN
(@doganuzun)
Üye

Soradan dc olan pc ne herhangi bir yazılım yüklendin mi.SQL gib....

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 22:43
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

merhabalar


dcdiag, netdiag gibi test araçlarını kullanarak yapınızı bir kontrol edermisiniz.


ayrıca aşağıdaki makaleyi de incelemenizi tavsiye ederim;


http://support.microsoft.com/kb/837513/tr


kolay gelsin

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 23:23
Engin ÖZŞAHİN
(@EnginOZSAHiN)
Üye

Doğan hocam pdc olan ve diğer bdc olan pclere herhangi birşey yüklenmedi.


Mümin hocam yazdıklarınızı makalede anlatıldığı gibi karşılaştırdım ve tekrar kontrol ettim herhangi bir hatayla karşılaşmadım,
Yalnız konuyu yazarken eksik anlattığım birşey var, güvenlik için SSL v2(registry'den) ve Netbiosu disable yaptım bununla bir ilgisi var mıdır?


Teşekkürler 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/08/2008 02:27
Dogan UZUN
(@doganuzun)
Üye

Sorunun temel sebebi netbiosu disable yapman dan kaynaklanıyor.Netbiosu enable yapıp tekrar denermisin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/08/2008 16:04
Paylaş: