Forum

Uzak Masaüst&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uzak Masaüstü Lisans Sunucusu Yapılandırma Hk

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,544 Görüntüleme
(@OguzhanAtakan)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba,

Firmamızda DC makinesi dışında bir başka sunucuya windows 2008 Standart kurdum. Elimde 10 kişilik remote desktop users cal i de mevcut.

Sisteme Uzak Masaüstü ile ilgili bütün rolleri ekledim, hatta lisans ekleme seçeneği altından elimdeki cal i da sorunsuz bir şekilde sisteme girdim.

 Fakat terminal services not configured hatası almaktaydım bir kaç gündür ve artık uzak masaüstü kullanıcıları sisteme giriş yapmak istediğinde  "Lisans sağlayacak kullanılabilir bir uzak masaüstü lisans sunucusu olmadığından uzak oturum bağlantısı kesildi" uyarısı alıyor. Ayrıca ısrarla sunucu tarafında lisans yapılandırılmadı uyarısı alıyorum. 

 Özetle elimdeki cal lisansını doğru düzgün bir şekilde kullanmak için ne gibi bir yapılandırmaya gitmem gerekiyor?

 Teşekkür ederim.

 

 
Gönderildi : 08/10/2012 18:37

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
 

Merhaba

Terminal Hizmetimizin kurulu olduğu server üzerinde Sunucu Yöneticisinde Terminal hizmeti Yapılandırmasına gelin. Bu ksımda “Terminal Hizmetleri Lisans Modu”. İçerisine girerek yapılandırın.

Lisans Sekmesinde Lisans modunu lisans türünüze göre seçin(Aygıt başına veya kullanıcı başına) . Lisans sunucu bulma modu bölümünde ise  lisans sunucusunun adını yada ip adresini girin.

Taman dedikten sonra etkin kullanıcılarda hemen geçerli olmayacak gibi bir uyarı alırsanız tamam diyerek bu uyarıyı geçebilirsiniz.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 08/10/2012 19:27

(@OguzhanAtakan)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim fakat ne alakaysa rolu kaldırıp tekrar kurdum düzeldi bu sefer 🙂

 

 
Gönderildi : 08/10/2012 20:45

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
 

Lisans sunucusunu kendiliğinden algıladı demekki. Lisans sunucusu Ts.nin kurulu olduğu sunucuda kurulu ise normalde kendiliğinden algılar, bu olmuş.

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/10/2012 22:42

Paylaş: