Forum

Print server kurmak
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Print server kurmak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
368 Görüntüleme
(@ibrahimdag)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar.

Şirketimizde terminal server kullanmaktayız. Kullanıcılar uzak masaüstüyle bağlanıyorlar sisteme.Uzak masaüstünden printerları aktif olduğundan sistem görüyor. Ancak spooler servisleri sürekli şişiyor ve spooler servisini restart etmek  zorunda kalıyorum.

Alternatif olarak başka bir server aldık ve bu serverı printer server yapmak istiyoruz. Bu servera printerları http olarak ekleyecem ve bunların hepsini paylaştıracam. Ancak http olan printerları paylaştıramıyorum. direk diğer servera eklesem gene kasılıyor. çözüm olarak ne yapabilir acaba.

 
Gönderildi : 31/08/2012 14:39

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Neden internet printer olarak kullanmak istiyorsunuz? Özel bir sebebiniz var mı?

Terminal Server ve Print Server bir biri ile sorunsuz ve uyumlu. Print Server'ı 2008r2 yaparsanız daha hızlı ve stabil. Önerim yazıcılarınızı 2008r2 PS üzerine tanımlamanız. Tüm yazıcıları "list in directory" yaparak Active Direktory'de share edin. Sonra eğer belli yazıcıları kullanacak kullanıcılarınız ayrı bir Organization Unite altında ise GPO ile yönetimi sağlamanız.  Yok kullanıcılarınızın tamamı aynı OU altında ise startup script ile istediğiniz kullanıcıya istediğiniz yazıcıyı entegre edebilirsiniz.

2600 kulanıcının çalıştığı, 56 TS ve 20 RDS i tek bir 2008r2 Print Server üzerinden sorunsuz bir şekilde "print share" olarak çalıştırmaktayım. Yönetimide GPO ile sağlamaktayız.

 
Gönderildi : 31/08/2012 17:47

Paylaş: