Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Branch Cache

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@OmerUcler)
Gönderiler: 506
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Değerli Hocalarım ve Arkadaşlarım aklıma takılan bir soruyu sormak için rahatsız ediyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Distributed Cache Modeli uygulamak için bir yapı ayarladım.yapıdan kısaca bahsedeyim.

W2k8r2 domain sunucum var buna bağlı olarak 2 adet member w7 makinam var.Domain makina üzerinde c dizini altında bir klasör açıyorum.Spesifik bir klasörde paylaşım açtığım için Branch Cache enable ediyorum.GP üzerinde Lanman Server kısmından Hash Publication rule Enable ettim.Daha sonra GP üzerinden clientlerin ayarlarını enable ettim.(Turn on Branch Cache,Set of Percentage,Distributed Cache) gibi.Son olarak Distributed Cache için Windows Firewall ayarlarını da gerçekleştirdim.

Client'lar üzerinde ise robocopy komutunu kullanarak paylaşımda bulunan klasörleri kopyaladım. Şimdi Hocam sorum burada olacak ben spesifik bir klasör olarak belirlediğimde server üzerinde services.msc branch cache servisini göremiyorum.Bunun yerine clientlar üzerinde branch cache servisini start ediyorum.Bu işlem uygun mudur?

Son olarak Branch Cache feature yükleyince services.msc konsolunde servisi görebiliyorum .Fakat ben spesifik bir klasör için işlemi yapıyorum.Yaptığım işlem doğru mudur?

İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 20/06/2012 14:51

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Branchcacha design guide, http://www.fakaonline.com/?p=500

Yapılandırma makale, http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/11/14/windows-server-2008-branch-cache.aspx

Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 08/11/2012 21:58

Paylaş: