Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Yeni Proje

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
382 Görüntüleme
(@mehmetsaityilmaz)
Gönderiler: 1456
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Hocalarım yeni bir işe başladım , bir fabrika ortam şuan workgroup olarak işliyor ortamda

1 Tane IBM x3650 var ( Üzerinde esxi ile sanallaştırma yapılmış Web , App , Sip var )

1 Tane HP ML 350 G5 var üzerinde ( Windows 2000 Ent. çalışıyor ve Netsis var )

1 Tane IBM X250 ( Üzerinde Netsis in IK Modülü var )

2 Tane toplama sistem var  ( 1 Birisi çalışıyor ve Fax server yapılmış Windows fax server değil başka bir fax programı var )

Şuan aşağıda resimlerini eklediğim bir yapı var ben gelmeden önce fabrikaya fiber çalikmeye başlanmış ve şu donanımlar satın alınış

5 Tane HP 2510 switch ve 2 tane 48 Port HP J928OA 48 port switch )

Ben bunlardan bir yemek yapmam gerek yeniden lisanslamaya gideceğim nasıl bir yol izlemem gerek aklımda bir çok şey şekillendi sizden öneri bekliyorum saygılar.

 
Gönderildi : 17/06/2012 02:53

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

ben olsam öncelikle networkten başlardım. gönderdiğiniz çizimlerde bölümler arası uzaklık belirli değil veya ben göremedim. eğer switchleriniz arası uzaklığınız 90mtden büyükse zaten f/o yapmaktan başka çareniz yok. ama 90mt veya altıysa fiberin sonlandırma maliyetini bir kenara bırakın kablo parasının bile çok çok altında bakır kablo çekmenizi öneririm. bahsettiğiniz switchlerin lacp veya 802,3ad gibi bir özelliği var. bu birden fazla kabloyu demetleyip mesela 4ü ile 4Mbit lik bir bağlantı sağlayabileceğiniz anlamına geliyor.


uygulamaları açık yazmamışsınız mesela sip olarak asteriksmi var nedir? app dediğiniz uygulama bir veritabanına bağlımı, veritabanı olarak ne kullanılıyor.


x3650 m kaç? donanımsal olarak mevcut donanım ihtiyaçlarınızı karşılıyormu?


bu sorulara cevap almadan yardımcı olmak zor ama eğer sanallaştırma düşünüyorsanız, ve alttaki seri port, usb, vs. gibi fiziksel donanımlara sanalda ihtiyacınız olmayacaksa, yani kullandığınız uygulama seri porttan birşey alıp göndermiyorsa esx yerine hyper-v server öneririm. ama rol olarak değil, hyper-v server. esxi de ücretsiz kullanabiliyorsunuz ama hyper-v server ile başlarsanız sene sonunda çıkacak yeni hyper-v server çok daha canlı olacak. buraya yine ücretsiz geçebilirsiniz.


kaç istemciniz olacak. domain ortamında CAL her kullanıcı veya her cihaz başına alınmalı. belki x3650 donanımsal özelliklerini arttırırsanız windows server datacenter sürümü alıp istediğiniz kadar sanal sunucu ve limitsiz CAL da alabilirsiniz.fiyatlarını öğrenip kararlaştırmanız lazım.


sözün özü mantıksal planlamanızı finansal olura uydurmanız için çizimlerden çok daha fazla veriye ihtiyacınız olacak yani.

 
Gönderildi : 18/06/2012 01:24

Paylaş: