Forum

server 2008 e bağlı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2008 e bağlı model resetleme

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
406 Görüntüleme
(@ErdemErol)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

iyi günler arakdaşlar çalıştığım firmanın serverlarına da internet veren modemi resetleyeceğim reset işlemi hakkında bilgim varda merak ettiğim konu şu ki ben modemi resetledikten sonra iç ağdaki ağ ayarları iç ıp ler falan filanda değişirmi değişmesi gerekirmi ? 

şimdiden teşekkürler cevapalrınızı acil bekliyorum 

 
Gönderildi : 09/06/2012 16:24

(@GokhanKenarci)
Gönderiler: 32
Trusted Member
 

Oncelikle modemin simdiki ip adresini not alin..Sonra DHCP sunucu gorevini modem mi yapiyor,yoksa server mi yapiyor bir kontrol edin..modem yapiyorsa hangi araligi dagittiginida not alin modemi bu ayarlara gore ayni sekilde konfigure ederseniz bir sorun cikmaz..

 
Gönderildi : 09/06/2012 16:35

(@ErdemErol)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

hocam dikkate alıp cevapladığınız için teşekkür ederim ama modeme giremiyorum şifresini benden önceki bilgi işlemci eleman değiştirip gitmiş ulaşamıyoruz kendisine uzak masaüstü ayarlamam gerek port yönlendirmesi falan yapıcam bu yüzden resetlemek aklıma geldi ama onun yerine sıfır yada yedek bir modemi tkasam interneti ona kursam bu iç ağdaki terminallerin ayarlarını bozarmı acaba  iş akşına engel olmadan benim bunu halletmem gerek o yüzden resetlemek yerine başka bir modem kursam nasl olur acaba ?

 
Gönderildi : 12/06/2012 13:25

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Herhangi bir client ının IP sini, Subnet Mask ını,Gateway ini ve DNS ini not al. Daha sonra detaylı bilgilerden DHCP sunucu yazan yerdeki IP nin modeme mi yada sunuculardan birisine mi ait olduğuna bak.Eğer modeme ait değilse modemi resetleyip gerekli ayarlarını yaptıktan sonra clientlarının gateway adresi kısmında yazan IP yi modemine vermen yeterli olacaktır.

 
Gönderildi : 12/06/2012 16:03

(@ErdemErol)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

cevapladığınız için teşekkür ederim üstadım yeni modem aldık artık onu kuracaz nasip olursa 🙂 tekrar teşekkür ederim cevaplayanlara 🙂

 
Gönderildi : 21/06/2012 14:31

Paylaş: