Forum

iscsi problemi
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iscsi problemi

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,670 Görüntüleme
(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba iscsi ile bağlı disk sürücülerim dosya kopyalamaya başladıktan 1-2 saat veya 1-2 gün sonra değişen zamanlarda duruyor. Disk sürücüsü yok oluyor. iscsi initiator reconnectioning statusune düşüyor. Serverı restart edince restart sürücü geri geliyor. Dosya kopyalamazsam sorun çıkmıyor. Araya switch koydum yine sorun düzelmedi. Broadcom ethernet kullanıyorum. TCP/IP V4 dışında herşeyi de kapattım ama yine farketmedi.Çözüm bulabilirsek sevirim. Teşekkürler

 
Gönderildi : 25/05/2012 14:26

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1935
VMware Guru
 

Merhaba;

Event'larda birşey gözüküyormu konu ile ilgili? 

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 25/05/2012 14:41

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Target did not respond in time for a SCSI request. The CDB is given in the dump data. event id 9 Source iscsiprt alıyorum.

The description for Event ID 129 from source iScsiPrt cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.The following information was included with the event: \Device\RaidPort1

the message resource is present but the message is not found in the string/message table. Event id 129 Source iscsiprt.

Can not Reset the Target or LUN. Will attempt session recovery. Event id 63 . Source iscsiprt.

iscsi nas cihazların loglarında da ethernet açıldı kapandı gibi loglar var.Ağ birimi artık kullanıyor ağ birimi artık kullanılmıyor logları sıra ile yer alıyor.

 
Gönderildi : 25/05/2012 15:39

(@BeytullahGENC)
Gönderiler: 35
Eminent Member
 

QNAP ve iomego cihazlarınızda firmware upgrade öncelikli olarak yapmanız gerekebilir. 2008 Server R2 üzerinde sorun olduğunu çok sanmıyorum. Firmware upgrade in yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini hatırlatırım. Yedeklerinizin çalışırlılığından emin olun.

Ancak son patchleri geçmenizde fayda var. Ek olarak Server-Switch, SAN-Switch bağlantıları için kullandığınız kabloları çok iyi kontrol edin. Hatta direk değiştirin. Swtich iSCSI destekli bir switch olmasında fayda var. Yoksa Servera direk bağlayın.

 
Gönderildi : 25/05/2012 18:23

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Server direk bağladım başta sonra problem olunca switch kullandım ama netice değişmedi. Cihazlarda en son firmwareleri kullanıyorum.Kendine kendine ethernetlerin kapanmasına sebep olan ne olabilir.belli bir süre normal çalışıyor sonra bağlantı düşüyor. mpioda kullanmıyorum.Başka bir şey aklınıza geliyor mu?

 
Gönderildi : 25/05/2012 19:22

(@BeytullahGENC)
Gönderiler: 35
Eminent Member
 

Bu konuda çift taraflı test yapmak gerekebilir. Genelde Server ve Storage ikilisinde iki tarafta bizim için önemlidir.

Bence VMware ESXi üzerinde (İyi bir PC üzerinde olabilir-en az 2  adet Gigabit NIC ile) Server 2008R2 ve  OpenFiler gibi bir iSCSI target oluşturabileceğin yazılım kur. VM 2008 R2 yi Mevcut donanım iSCSI SAN lere bağla. Donanım Server 2008 R2 yi de OpenFiler üzerine iSCSI ile bağla. Ve teste başla. Kopyalama ve benzeri diğer işlemler. Serverlar arası da olmalı.

Sonuçta VM 2008R2 kopar ise donanım SAN lerde sorun var demektir. Donanım 2008 R2 kopar ise Server da sorun var demektir. Her ikisi de kopar ise altyapısal bir sorun olabilir. Yani her iki sistemde de soun var demektir.

sorun tam olarak nedir bulmak için en büyük ardımcın Event Log lardır. Tüm logları incelemeni tavsiye ederim. Ancak bu tip kopma nedenleri daha önce aöylediğim gibi kablo,swtich, ara bağlantı elemanları bazen düzgün regüle olmamış elektrik dahi olabilir.

Örnek Storage ın bir an için kapanıp açılmadığından emin misin?? Stoage loglarda bunu görebilirsin.

 
Gönderildi : 26/05/2012 12:44

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler testler yapacağım. Bana iscsi target değilde. w2k8 r2 içindeki iscsi initiator dışında başka bir ücretsiz program ne önerirsiniz.

 
Gönderildi : 26/05/2012 22:02

Paylaş: