Forum

roaming profile sor...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

roaming profile sorunu!!

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
454 Görüntüleme
(@eraysoysal-2)
Gönderiler: 221
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba ...


 server2003 standart edition kurulu ve 7 adet terminal server var. kullanıcının biri mesela 192.168.3.15 ten oturum açtı masaüstüne dosyalar kaydetti sonra outlook expresten göndr al deyip maillerini aldı okudu...


ertesi gün: 192.168.3.17 den oturum açtı yani diğer bir terminal srverden. masaüstündeki herşey aynen geldi bunda bi sorun yok ancak : outlook expresteki hiç bi bilgi yok !!


bu olay herseferinde oluyor. outlook express teki mailleri görebilmesi vs için herzaman aynı terminal serverden oturum açması gerekiyor kullanıcının. herzaman ama terminal serverler bazen arızalandığından farklı bir terminal serverede oturum açması gerekiyor bu durumdada işte bu sorun meydana çıkıyor.


bunun sebebi ve düzeltilmesi için ne yapmam gerekir??


şimdiden çok teşekkürler..

 
Gönderildi : 27/07/2008 16:29

(@AliYILMAZ)
Gönderiler: 125
Estimable Member
 

exchange server neden kullanmıyorsunuz?


 

 
Gönderildi : 27/07/2008 17:19

(@eraysoysal-2)
Gönderiler: 221
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

exchange yok sistemimizde. linux server var. bu durumda çözüm olarak nasıl bi işlem ayar vs yapmalıyız.


exchange kurmadan yani?

 
Gönderildi : 27/07/2008 18:25

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

Öncelikle şunun altını çizmek isterim; Outlook Express, veri dosyalarını paylaşım üzerinde tutumak gibi işlemler için dizayn edilmemiştir.

Eğer MS Outlook kullanıyor olsaydınız, PST dosyasını farklı bir sunucu üzerinde tutup, network üzerinden kullandırabilirdiniz. Böylece, farklı TS üzerinde oturum açsalarda aynı PST dosyası ile çalışabileceklerdi. Yani MS Outlook bu yapıyı desttekler.

Söz konusu Outlook Express ise, böyle bir destek yok. Ama size şunu önerebilirim. Outlook Express veri dosyalarının nerede duracağını belirleyen registry değeri aşağıdaki

"HKEY_CURRENT_USER\Identities\<identity serial>\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0" altında "Store Root" değeri.

 

Default path %UserProfile%\Local Settings\Application Data\Identities\<identiy serial>\Microsoft\Outlook Express\ yoludur.

Test amaçlı, herhangi bir TS oturumu üzerinde, bu değeri "%UserProfile%\Application Data\Microsoft\Outlook Express\" gibi roaming profil ile taşınabilen bir path olarak değiştirin ve veri dosyalarının o dizin altına geldiğinden emin olun. (gelmediyse manuel kopyalayın)

 

Bu şekilde çalışacağını düşünüyorum. Sonucu bekliyoruz.

 
Gönderildi : 27/07/2008 19:14

Paylaş: