Forum

Bilgisayar Adı ile ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bilgisayar Adı ile Yetkilendirme

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
515 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Domain Controller bağlı kullanıcıların  networkte Paylaşılmış Klasörlere,kullanıcı adı ile değilde,bilgisayar adı ile erişmesini nasıl sağlayabiliriz.Kısaca networkte paylaşıma açtığım dosyaların yetkilendirmesini username yerine computername ile yapmak istiyorum.Microsoft böyle bir çözümü sanırsam yok.Amacım user authentication yerine computername authentication.

 Yardımlarınız için Şimdiden Teşekkür Ederim. 

 

 
Gönderildi : 03/05/2012 22:52

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

böyle bir çözüm bildiğim kadarıyla yok.  eğer düşüncen güvenli bağlantı ise ipsec ile kullanıcılara bağlanmalarını sağlarsın bir de authenticated user a yetki verirsin, everyone ı kaldırısan neredeyse söylediğine yakın birşey olu. hatta çok daha güvenli olur.

 
Gönderildi : 04/05/2012 02:18

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Davut Bey,

 Aslında amacım şu; vmware esxi 5.0 üzerinde kullanıcılara 2 şer adet guest os kurdum.1 guest os internet için,1 guest os intranet için.guest os lar domain etki alanında.vmware view client 5 ile kullanıcılar oturumlarına ulaşıyorlar.her bir kullanıcıya domain kontroller da 2 tane kullanıcı adı belirledim.1'nci kullanıcı adı ile internet makinelerine,2'nci kullanıcı adı ile intranet makinelerine baglanıyorlar.vmware view client da her kullanıcı için 2 desktop kullanmak istiyoruz.fakat bilirsiniz ki desktoplara aynı kullanıcı adı ile baglanabiliyoruz.yani desktoplar arası geçişte log off veya shutdown vs.yaparak zaman kaybetmek istemiyoruz.kısaca kullanıcı aynı anda vmware view client ile internet ve intranet bilgisayarına ulaşsın lakin internet desktopunu ahmet.internet.local kullanıcı adı ile intranet bilgisayarını ahmet.intranet.local kullanıcı adı ile açsın.biraz karışık oldu sanırsam.işin özü file server da paylaşıma açtığımız internet ve intranet  klasörlerine sadece yetki verdiğimiz kullanıcısı ile ulaşmasını sağlamak.vmware view client 5 msn gibi çoklu yani multi çalıştırılma şansı var ise oda işimi görücektir diye düşündüm.1nci view client ile internet 2nci view client ile intranet desktobuma ulaşabilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 05/05/2012 04:21

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

çok karışık olmuş anlatım fakat anladığım kadarıyla siz forest a yeni bir domain eklemek istiyorsunuz internet.local olarak. ve kullanıcı bilgisayarını açmak istediğinde ctrl+alt+delete ekranında domain adını seçerek girecek internet.local mi yoksa intranet.local mi diye doğru mu anladım ?

 
Gönderildi : 05/05/2012 12:56

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Şunu deneyebilirsin.

Paylaşımı everyone olarak vermeyi deneyip paylaşım portlarını sadece client bilgisayarların iplerine göre izin vermek işini çözebilir mi ?

 

 
Gönderildi : 05/05/2012 14:31

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

paylaşımı clientların ip adreslerine göre nasıl verebilirim? işimi görücek bir yönteme benziyor

 
Gönderildi : 10/05/2012 12:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

firewall üzerinden paylaşım portlarınına sadece istediğin makinaların iplerini eklersen(diğerlerini yasaklamalısın) çalışabilir diye düşündüm.

denemek lazım 

 
Gönderildi : 10/05/2012 18:19

Paylaş: