Forum

Gpo ile program kap...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Gpo ile program kapatmayı engelleme

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
2,124 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Ben Windows açılışında çalışan bir programı kullanıcılar kapatmak istediğinde kapatmasınlar istiyorum bunun için gpo varmıdır yada 3part bir program ne önerirsiniz ?

 
Gönderildi : 30/04/2012 17:18

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Bu programı bir servis olarak çalıştırabilirsen eğer kullanıcıların local admin hakları yoksa kapatamazlar. internetten sc komutunu biraz araştırmalısın. Eğer olmaz ise diğer şekilde olamaz sanıyorum bu program ile alakalı çünkü GP;O ile yapamazsın sanırım.

 
Gönderildi : 01/05/2012 03:49

(@AykutKILIC)
Gönderiler: 31
Trusted Member
 

Bu konu hakkında farklı gorusu olan varmı acaba ? Onemlı bence, yani örnegin Kiosk ile calıstırılan bir program acılıyo ama kapanmasını engellemek ıcın ne yapılmalı ?

 
Gönderildi : 07/02/2013 02:01

(@MustafaORAN)
Gönderiler: 38
Trusted Member
 

konuyu şişirmek istemedim ama benimde böle bir sorunum var 

ben şirket bilgisayarlarına teamviewer   programı kurdum ve windows 7 de başlangıca koydum kullanıcılar sabahleyin gelince bilgisayarlarını açınca teamviewer otomatik başlıyor ve çarpıya basınca saatin yanına gidiyor bazı kullanıcılarımız sağ tıklayarak teamviewer sonlandır diyerek  programı kapatıyor ben programı kapatamasınlar istiyorum bunu nasıl yapabilirim. yarımcı olacabilecek arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

 
Gönderildi : 18/12/2014 20:33

(@serkanates)
Gönderiler: 1279
Üye
 

Bu duruma işletim sistemi katmanında değil, yazılım katmanında çözüm üretmelisiniz. Kiosk yazılımları da bu şekilde dizayn edilir. Kapatmak istediğinizde bir yönetici şifresi sorar, şifreyi biliyorsanız yazılımı kapatabilirsiniz. 

Şöyle düşünün, kullandığınız yazılımların kullanıcı arayüzünde programında kapatılmasına ilişkin buton veya menüler var. Bu butonların altında ise programın kapatılacağını işletim sistemine bildiren olay çalışıyor. Basıldığında ise işletim sistemi üzerine düşeni yapıyor ve programı sonlandırıyor. İlgili buton ve menülere program içerisinden yetkilendirme ile erişimi kısıtlayamıyorsanız bunu işletim sistemi seviyesinde yapamazsınız. Ancak Evren beyin söylediği gibi servis olarak çalıştırabilirseniz kullanıcılarınızın bu servislere erişimlerini denetleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 21/12/2014 16:10

Paylaş: