Forum

Domaindeki pc'ler t...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domaindeki pc'ler tek tek domainden kopuyor

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
744 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 
Merhaba,
Arkadaşlar sorunum şu, domaindeki pc lerin tek tek domain ile bağlantısı kopuyor (kullanıcı oturum açmaya çalışırken "etki denetleyicisi çalışmıyor veya kullanılamaz uyarısı veriyor"). server 2008 r2 kullanıyoruz. domaine bağlı 100 ün üzerinde pc var. dün 1 numaralı pc de bu hatayı aldım. bugün 2 numaralı pc de bu hatayı aldım, birkaç gün öncede 2 pc de daha aynı hatayı aldım.pc leri domain admini ile dahi açamadım. dns restart ettik, ad servisini restart ettik, hatta serveri restart ettik ama yinede bu hatadan kurtulamadık. bende mecburen pc leri local adminde açıp domainden çıkarıp tekrar alıyorum sorun ortadan kalkıyor. Anlamadığım konu ise şu, dns te veya serverde bi sıkıntı olsa hiçbir pc de hiçkimse oturum açamaması lazım. Neden bazı pc lerde bunu yapıyor. Ve belli bir saat te yok, gece yarısı beni arıyorlar bilgisayarı açamıyoruz diyorlar. Bende mecburen evden bağlanıp pc yi local adminde açıp bırakıyorum sabah gelince tekrar domaine alıyorum. bu sorunu nasıl çözebilirim.
Serverdeki hatalar aşağıdaki gibi;
1-)The session setup from the computer FTRUNITE failed to authenticate. The following error occurred: 
Access is denied.
2-)The session setup from computer 'FTRUNITE' failed because the security database does not contain a trust account 'FTRUNITE$' referenced by the specified computer.  
USER ACTION  
If this is the first occurrence of this event for the specified computer and account, this may be a transient issue that doesn't require any action at this time. Otherwise, the following steps may be taken to resolve this problem:  
If 'FTRUNITE$' is a legitimate machine account for the computer 'FTRUNITE', then 'FTRUNITE' should be rejoined to the domain.  
If 'FTRUNITE$' is a legitimate interdomain trust account, then the trust should be recreated.  
Otherwise, assuming that 'FTRUNITE$' is not a legitimate account, the following action should be taken on 'FTRUNITE':  
If 'FTRUNITE' is a Domain Controller, then the trust associated with 'FTRUNITE$' should be deleted.  
If 'FTRUNITE' is not a Domain Controller, it should be disjoined from the domain.
3-)Dynamic registration or deregistration of one or more DNS records failed with the following error: 
No DNS servers configured for local system.
Yukarıdaki hataların sebebi nedir ? sanırım bu hatalardan dolayı oturum açmaya izin vermiyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim ? 
 
Gönderildi : 19/04/2012 14:31

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Problemin kaynağı DNS Server gibi görünüyor. Domainden düşün bilgisayarın kaydını AD ve DNS den silin yeniden domaine join olurken domain admin ile hesabı ile kayıt ediniz. Daha sonra DNS ve AD kayıtların oluşup oluşmadığını kontrol edin.

 
Gönderildi : 20/04/2012 14:45

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Rafet Bey,

Domainden düşen bilgisayarı dediğiniz gibi tekrardan domaine alıyorum ve şimdiye kadar bu pc lerden herhangi birinde sıkıntı çıkmadı. Ama benim öğrenmek istediğim neden bu sorunu yaşıyorum. İlk mesajımda belirttiğim hataları almamın sebebi nedir? AD ve DNS de ne gibi işlemler yapmam gerekiyor ki bu hatalardan kurtulayım ve diğer bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşamıyayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 20/04/2012 19:16

Paylaş: