Forum

L2TP vpn ve clientl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] L2TP vpn ve clientlerin "use remote gateway" sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
566 Görüntüleme
(@OnurAYDIN)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,

firewall arkasında win server 2008 r2 üzerinde l2tp vpn server kurudm. 2 tane sorum olacak

  1. sunucum nat arkasında oldugundan ilkte clientlerim ile vpn kuramadım. araştırınca clientşerin regeditlerinde ekleme yapmam gerektiğini buldum ve ekleyince çalıştı. ancak çok sayıda clientim var olduğu için bu işlem olmadan da nat arkasında vpn sunucu çalıştıramaz mıyım?
  2. clientlerim default ayarlarla vpn bağlanıyorlar ve defaultta  network ayarlarında "use remote gateway" seçili. ben bunu kaldırdığım zaman vpn bağlantı kuruluyor ama şirket kaynaklarına erişemiyorum. bunun çözümü ndeir?

teşekkürler... 

 
Gönderildi : 15/04/2012 04:23

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

l2tp ile gelenler için belirlediğin havuz nat bölgesiyle aynı havuz mu? use remote gateway karşı tarafın gw'ini kullandırıp vpnle bağlananların internetini çoğunlukla keser zaten. L2tp ile gelenlerin havuzlarını aynı yapabilirsin önerilmese de problem çıkmaz. Bir de vpnle bağlandıklarında aldıkları dns'e dikkat et, nat bölgesindeki dns ile aynı olmalı, yoksa isim yada ip erişimi olmayabilir (ayrı havuzlarda ise;). 

ikinci ihtimal; routing and remote access üzerinde firewall aktifse, port exception yapman lazim, nat/basic firewall bölümünde interface properties bölümünde port tanimlari var, orada neyi publish ediyorsan içeriye nat yapman lazim. 

 
Gönderildi : 16/04/2012 02:21

Paylaş: