Forum

IT personelimiz vef...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IT personelimiz vefat etti. Acil olarak sistemi elimize almaliyiz.

8 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
391 Görüntüleme
(@ErdemTurk)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba Arkadaslar,
Bir dostum su anda buyuk bir sikinti altinda. Maalesef ki sirketinde calisan IT elemani talihsiz bir kaza sonucunda hayatina veda etti ve arkadasim, sunucu odasindaki hicbir makineye erisim bilgisi olmadan, yapidan tamamen bi haber olarak ortada kaldi. Ancak makineler sirket icerisinde oldugundan, fiziksel erisimimiz mevcut.
Su anda sistem sorunusuz calisiyor. Ancak hickimsede mudahale edebilmek icin bir erisim yetkisi bulunmuyor. Basitce anlatmak gerekirse; yaklasik 20 adet client pc ve 5 server dan olusan bir yapi soz konusu.
1 adet domain controller,
1 adet file server icin adanmis sunucu mevcut.
Diger 3 makine uzerinde vmware sanallastirma yazilimi ile farkli seyler kurulu. Ornegin exchange server, ikinci bir domain controller (eger ikinde sikinti yasanirsa, bir sure idare edebilmek icin yedek amacli sanirim) blackberry urunleri icin BBM yazilimi, CRM yazlimi, ikinci bir CRM yaziliminin kopyasi v.b.
Genel uzmanlik alanim Unix isletim sistemleri bu nedenle windows urunleri ile pek aram oldugu soylenemez, ancak vakti zamaninda calistigim firmada edindigim tecrubeler ile sistemi yonetebilirim. Sifirdan bir yapi kurabilirim Ancak hicbir erisim sifresi olmadan, bu yapiyi tanimak ve sorunsuz calistirmak buyuk bir sikinti olacak.
Haftaya Cuma gunu is saatleri sona erdiginde, isleme baslamayi plnaliyorum. Bundan once bir arkadasimin verdigi tavsiye ile network diagramini cikarabilmek icin bir network discovery yazilima ihtiyacim da olacak.
Sizden ogrenmek istedigim ise;
Daha once boyle bir tecrube edindiniz mi? karsilasabilecegim ne tur sorunlar olacaktir ve bu konuda tavsiyeleriniz ne olacaktir? Bir on hazirlik yapmak, ve konuyu daha once tecrube etmis profesyonellerden fikir almak isterim. Tam olarak 1 haftam var.
Vakit ayirdiginiz icin tesekkurler,
Erdem.
 
Gönderildi : 06/04/2012 02:33

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

DC olan server ın versiyonu nedir? Eğer 2008 ise bu linktekileri yaparak administrator sistemini resetleyebilirsiniz.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2011/03/05/windows-2008-r2-zerinde-unutulan-administrator-ifresinin-resetlenmesi.aspx


Bunu yapabildiyseniz diğer kullanıcı şifrelerinide server üzerinden resetlersiniz.

 
Gönderildi : 06/04/2012 03:02

(@ErdemTurk)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

yanitiniz icin tesekkurler Ugur Bey, hangi sunucunun hangi ip ye ait oldugunu dahil bilmedigim bir ortamda islem olacagim. herhangi bir network scan yazilim onerebilir misiiniz?

 
Gönderildi : 06/04/2012 10:38

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4330
Co-Helper
 

SoftPerfect Network Scanner

kullanabilirsiniz. Bu şekilde organizasyonun içerisinde hangi cihazlar var dokumante edebilirsiniz. Sunucu, yazılımların root/admin şifrelerine ulaşmanız mümkün değil bildiğiniz üzere. Bir çoğu için kırma yöntemleriyle şifrelerini alabilirsiniz ancak vakit kaybı olur password reset yöntemlerini seçmek daha ideal olacaktır.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 06/04/2012 12:17

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

yanitiniz icin tesekkurler Ugur Bey, hangi sunucunun hangi ip ye ait oldugunu dahil bilmedigim bir ortamda islem olacagim. herhangi bir network scan yazilim onerebilir misiiniz?

Uğur Hocamın Dediğini Yaparsanız Orda Şunu Görürsünüz Active Directory Altında Computer Name Bölümünde Sunucuların Ve Client'ların İsimleri. Sonra DNS Üzerinden  Bu isimlerin ip Adreslerini Alırsınız. Bu Arkadaşın Yapısını Düşündüm benim Kanaatim Tüm Makinalar Dc'ye üyedir Dc Şifresini Resetle Hepsini Ele Alırsın.

 
Gönderildi : 06/04/2012 12:41

(@ErdemTurk)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yanitlariniz icin cok tesekkur ederim. Domain administrator sifresini sifirlama olayini vmware uzerinden simulate ettim, ancak eger kullanici adi degistirilmis ise, bunu nasil bulacagiz?

bir domain controller kurdum ve sonradan administator kullanici adini, "Test" olarak belirledim. Bu esnada ilgili video daki anlatimi yapip,

net user administrator yenisifre

komutunu calistirdigimizda kullanici bulunamadi diyor. Ancak net user Test yenisifre olarak yaparsam, sifre degisiyor. Bu durumda domain admin in kullanici adini bilmem gerekli. Bunu nasil halledecegiz? 

 

Tekrar tesekkurler. 

 
Gönderildi : 08/04/2012 10:25

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

hirens boot cd nin içerisinde gerekli toollar var kullanıcıları da gösteriyor çoğu zaman, gerçi aktive directory de denemedim fakat öyle bir modu mevcut. onun dışında topoloji için Active Directory Topology Diagrammer programını öneririm, http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=13380 forumda dosyalar kısmında da mevcut bu program fakat bulamadım

 
Gönderildi : 08/04/2012 13:16

(@burakvardar)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

administrator sid i 500 ile biter... adı ne olursa olsun burdan anlarsınız...

 
Gönderildi : 08/04/2012 14:48

Paylaş: