Forum

server 2008 r2 64 b...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2008 r2 64 bit terminal server yazıcı sorunu

23 Yazılar
14 Üyeler
0 Likes
1,443 Görüntüleme
(@altankarakaya)
Gönderiler: 1
New Member
 

Merhaba

 

aynı sorun çalıştığım firmada vardı. Network üzerinden shear edildiği taktirden yazıcı sunucuda ıp olarak tanımlamasını yapıyorum ve driver olarak  epson sürücüsü yerine generic driver kullanarak sorunu cozdum. Epson yazıcı driver sunucuya uygun değil bu sebepten dolayı yazıcı tanımlaması çoğunlukla hata vermekte. Umarım bu yol yardımcı olur arkadaslar. Yazıcıda tek sorun var oda türkce karakter problemi. Birde Yazıcı'nın boş yere yazma olayı epson Türkiye yazıcıda bi ayar yaptırıp çözebiliyor yada dizayn üzerinden sorunu çözmeniz mümkündür.

saygılarımla. 

 
Gönderildi : 16/10/2013 15:13

(@serkankayatr)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Selamlar,

Aynı sorunu bende yaşadım ... win srv 2008 r2 , client tarafında windows 7 64 bit yazıcı olarak ise Epson Lx-300 II ve Lx-350 kullanıyorum ... ayrıca oki yazıcılarımda mevcut(ancak oki için daha test yapamadım yaptığımda bilgi veririm).Öncelikle sorun driver sorunu.Lazer yazıcılarda rdp tarafında herhangi bir sorun yaşanmaz iken nokta vuruşlularda silik yazma ve karakter sorunu oluşuyordu.Logo tiger üzerinde ...Generic text only olarak driver ı ayarladığımda ise fatura irsaliye üzerinde kaymalar ayarlamalarıma rağmen düzelmedi.

 Çözüm ise şu şekilde gerçekleşti.Epson un sitesinden indirilen driver'ın bu sorunu yarattığını fark ettim.Client tarafında localde orjinal epson yazıcı driver ı yüklü iken rdp tarafına geçildiğinde driver easy print driver ı olarak görüyordu bir nevi win 2008 r2 bu driver ı beğenmiyordu ... bende orjinal driver depo dahil tamamen kaldırdım ve windows'un internet üzerinden sürücü bulma özelliğini kullanarak kurulumu gerçekleştirdim.(Yazıcı kurulduğunda şu isim ile görülmeli EPSON LX-300-/II) Epson LX-350 model yazıcı içinde aynı driver uyumlu ... ve sorunu çözmüş oldum.Microsoft bu soruna Epson tarafında el atmış gibi görünüyor ...

 tabiki server'ın local inde easy printer first özelliğini disable etmeniz gerekiyor. 

Çözüm için yardımcı olabildi isem ne mutlu bana ...

İyi çalışmalar ... 

 
Gönderildi : 20/08/2014 16:48

(@AliUZUNKAYA)
Gönderiler: 2
New Member
 

mirim ben deniz  de  aynı  sorunu  yaşamaktayım , sorunum  devam  ediyor 

 

 
Gönderildi : 11/01/2017 20:46

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4302
Co-Helper
 

Çözümleri denediyseniz ayrıntı hakkında bilgi vermeniz lazım. Bu sorunların kaynağı driver. Üreticinin sitesinden çekilen drv ile çözemezsiniz. Bir üstte ki post doğru çözüm yolunu içeriyor.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 12/01/2017 00:37

Sayfa 2 / 2
Paylaş: