Forum

DNS hakkında
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DNS hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
339 Görüntüleme
(@FiratKaymaz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

selamlar.öncelikle IT sektöründe kariyer yapmak isteyen birisi olarak sitenizi farkettim ve üye oldum.umarım kafamdaki teknik sorulara cevap bulabilirim=)

bu aralar DNS hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum fakat aklıma yatmayan bir bölüm var.anladığım kadarıyla DNS in çalışma mantığı hostnamelere karşılık düşen ip adreslerini talep eden client lara göndermek.Fakat evdeki bilgisayarımın network adaptörünün detail kısmına baktığımda dhcp ve dns serverların ip adreslerinin aynı olduğunu gördüm.evdeki routerımın dhcp görevi görmesini anladım fakat aynı zamanda dns görevi nasıl görüyor o pek aklıma yatmadı.internetteki tüm site isimlerine karşılık gelen ip adreslerini router hafızasında mı tutuyor ? benim bildiğim bir siteye bağlanmak istediğimiz requestimiz önce ISP ye orda yoksa root server a gider.dns adresimin kullandığımız ISP server adresi olması gerekir gibime geliyor fakat değil.nedeni nedir acaba?

 
Gönderildi : 01/03/2012 04:25

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Soyleki senin router uzerindeki DHCP server ayarlarinda DNS server olarak kendisi ayarligi oldugu icin onu goruyorsun. Senin dedigin gibi eger ev kullanicisi isen telekom dnsleri veya google in dns lerini kullanirsan daha hizli response alabilirsin. Router hic bir seyi kayit etmez oda root dns lerine sorar.

Eger buyuk ortamlarda DNS isleri nasil cozuluyoru merak ediyorsan.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/05/12/dns-doma_3101_n-name-system.aspx

Bu makaleyi okumalisin. 

Iyi calismlar.

 
Gönderildi : 01/03/2012 04:38

Paylaş: