Forum

Var olan kullanıcıy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Var olan kullanıcıyı değiştirmenin getirisi ?

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
362 Görüntüleme
(@MuratSURTEM)
Gönderiler: 81
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.

şirkette var olan AD yapısı sağlıksız.

Bunu tekrar düzenlemek üzereyiz.Kullanıcı sayımız 221

Bu yüzden temkinli gitmek istiyorum.Soruma gelince;

örnek kullanıcı plan01

AD içerisinde plan01 isimli bir kullanıcı var.Bu kullanıcı uzun süredir bu şekilde çalışmış.Ben bunun AD içerisindeki login ismini değiştirirsem haliyle lokal pc deki plan01 için oluşturulmış masa üstü dosyalar belgeler vs..vs.. ulaşılamıycak.bunu en temiz şekilde nasıl yaparım.plan01 in ismini gulcan.deger olarak değiştirdim varsayalım,Lokal pc de bu yeni userı ile oturum açarsa tüm ayarları yüklenmiş programlar vs..vs.. diğer plan01 isimli userında kalıcak.Bu tip bir değişimi en az kayıpla ve en az user dırdırı ile nasıl aşarız acaba.

Çok teşekkürler...

 
Gönderildi : 15/02/2012 22:44

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Client olarak ne kullaniyorsunuz ? Sunu bir test ortaminda denermisin. Mesela x kullanicisinin account loginini y olarak degistir. Daha sonra y olarak bir kere login ol. Daha local admin ile login ol ve user profile dosyalarinin isimlerini degistir. Eski x profile dosyasinin ismini y olarak degistir. Boyle birsey yapiyorduk diye hatirliyorum. Ama test et.

 
Gönderildi : 16/02/2012 06:07

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Ek olarak bir de şunu deneyebilirsiniz.

Kullanıcı ismini rename ettiniz, ardından yeni user ile logon olup, file and settings wizard ile dosyaları taşıyabilirsiniz. Xp ile bu işlem için makalesini ele almıştım, bu işlem vista ve windows7 içinde mevcut. http://www.cozumpark.com/blogs/windows_xp/archive/2009/10/12/windows-xp-files-and-settings-transfer-wizard.aspx

Deneyebilirsiniz.

Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 26/02/2012 01:52

Paylaş: