Forum

Domain Ortamında Ya...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain Ortamında Yazıcı Sorunu

11 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,353 Görüntüleme
(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, domain ortamında herhangi bir bilgisayarda administrator kullanıcısı ile bir printer kurdum. sonra aynı bilgisayarda normal kullanıcı ile oturum açtığımda az evvel kurduğum printerı göremiyorum. tekrar kullanıcı hesabıyla yeniden kurarsam sorunsuz çalışıyorum. ama bu sefer oturumu kapatıp bir başka normal kullanıcı ile oturum açınca yazıcı yine yok. yine tanıtmak gerekiyor.

 Domain ortamındaki tüm kullanıcılar için tekrar tekrar o yazıcının kurulumunu yapmam mı gerekecek? Bunun başka bir yolu yok mu?

 Burada yaptığım aramalarda logon scriptlerle alakalı çözümler okudum ama tek çözüm bu şekilde bir işlem midir? Ya da policy üzerinde yapılabilecek bir şey var mı?

 
Gönderildi : 05/02/2012 00:24

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Yetkilendirme yapıyormusunuz kullanıcılarınız için? Admin ile kurulumdan sonra yazıcının security tabından kullanıcılarınız için yetkilendirme yaparak sonrasında yazdırma deneyin.

 
Gönderildi : 05/02/2012 02:36

(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hüseyin bey, öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim önerinizi hemen. Bir tek sorum olacak şu durumda yetkilendirme işlemi için de tüm kullanıcıları tek tek yetkilendirilmiş kullanıcı olarak tanımlamam gerekecek sanırım değil mi? (Yine de tüm kullanıcılarla oturum açıp tek tek yazıcı tanıtmaktan daha az zahmetli en azından)

 
Gönderildi : 05/02/2012 03:26

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Everyone grubuna yazdırma izni verdiğinizde herkes o yazıcıdan çıktı alabilir.

 
Gönderildi : 05/02/2012 05:15

(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba. Ancak deneme fırsatı buldum. Yine çözemedik konuyu. Her şey anlattığınız gibi ağ üzerinde hemen yanındaki bilgisayardaki kullanıcılar bu yazıcıyı kullanabilmek için herbir kullanıcıya özel olarak yeniden ağdan yazıcının gösterilmesi gerekiyor. mesela test1 kullanıcı ile oturum açıyorum, yazıcının yolunu gösteriyorum, kullanıcı çıktı alabiliyor. Oturumu kapatıp test2 kullanıcısıyla yine o bilgisayarda oturum açıyorum bu defa yazıcılar bölümünde test1'de tanımladığım yazıcı yok. Her kullanıcı için yeniden göstermek gerekiyor. Bunu nasıl çözebilirim?

 
Gönderildi : 06/02/2012 14:08

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhbalar

Aşağıdaki satırlarını içeren her bir yazıcı için script yaratınz. 

Set objNetwork = CreateObject(“WScript.Network”)

objNetwork.AddWindowsPrinterConnection “\\printserveryadapcismi\yazıcıismi” 

Ardından bu scripti GPO ile kullanıcıların logon script bölümüne  bağlayınız. Böylelikle otomatik olarak kullanıcıların hesabına printerlar eklenmiş olacaktır.

 iyi günler 

  http://www.cozumpark.com/forums/post/683.aspx

 
Gönderildi : 06/02/2012 16:22

(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, geri dönüş sağlayamadığım için özür dilerim. Başka sorunlar nedeniyle sistem üzerinde deneme yapamadım. Fırsat olup deneyebildiğimde tekrar bir bildirim yaparım ama yardımlarınız şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 10/02/2012 05:36

(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba. Logon scriptlerle bir sorunum var sanırım. Anlattığınız şekilde yapıyorum ama bir türlü çalışmıyor. Farklı çözümlere de ihtiyacım vardı mesela tüm bilgisayarların masaüstlerine ağdaki bir programın kısayounu oluşturmak gibi bununla ilgili scriptler de denedim ama çalıştıramadım.

 

Örnek vermek gerekirse, kullanıcılarım bir ou içerisinde, bilgisayarlarım da başka bir ou içerisinde. Tüm bilgisayarlarda oluşmasını istediğim bir kısayol için bilgisayarların bulunduğu ou'ya bağlanmış bir policyde computer configuration kısmında scripts bölümünde logon scriptse  içeriği aşağıdaki gibi olan bir bat dosyasını gösteriyorum ama bunu çalıştırmıyor:

 

Set objNetwork = CreateObject("WScript.Network") 

objNetwork.MapNetworkDrive "Z:", "\\192.168.1.4\MUHASEBE\LOGO"

set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")

strDesktop = WshShell.SpecialFolders("Desktop")

set oUrlLink = WshShell.CreateShortcut(strDesktop & "\Logo.lnk")

oUrlLink.TargetPath = "z:\Logo.exe"

oUrlLink.Save 

 

bu kodlardan oluşan bat dosyasını dediğim şekilde logon scripte ekliyorum ama ne makineler yeniden başlayınca ne de kullanıcılar oturumu değiştirince vb. hiçbirdurumda masaüstlerinde ilgili kısayol oluşturulamıyor. Sanırım benim scriptlerle ilgili yanlış yaptığım bir şey var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlgilenenlere teşekkürler şimdiden. 

 
Gönderildi : 14/02/2012 03:42

(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yeniden merhaba, çalışmaya devam ediyorum. Sitede ilgili tüm başlıkları inceledim, linkleri makaleleri okudum. Artık logon scriptimi çalıştırıyorum ama bu defa da tüm makinelerde local device name is already in use şeklinde hata alıyorum. z harfli network driver domaincontroller'da oluşuyor fakat client pc ler scriptin çalışma anında yukarıda bahsettiğim hatayı döndürüyor. İlginiz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/02/2012 05:22

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Ortak kullanmaya çalıştığınız printer'ı print server kullanarak paylaştırın. Bilgisayarlara kurulum yaparken lokal printer olarak kuracağınızdan yazıcınız bu bilgisayarda oturum açan tüm kullanıcılarda görünecektir.

 
Gönderildi : 14/02/2012 12:23

(@oguzhanaydin)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İlginiz için teşekkür ederim. Yazıcılarla kullancıları buluşturmak için manuel olarak bir kez o kullanıcının hesabında ağ üzerinden ilk defaya mahsus yazıcıya bağlanma yolunu seçtik. Sonrakilerde anımsıyor. Yukarıda verilen scripti denedim ama çalıştıramadım. Daha sonra 1-2 mesaj önceki masaüstüne kısayol atma scripti ile uğraştım onda da bahsettiğim "
local device name is already in use" hatası ile karşılaşıyorum. Geniş bir zamanda bunu yeni konu açarak sorayım bari 🙂 Tekrar teşekkürler yardımınıza.

 
Gönderildi : 14/02/2012 23:05

Paylaş: