Forum

VPN için modem...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN için modem önerisi yada cihaz

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Şubelerimizi vpn birbirine bağlamak istiyoruz domain yok nasıl yaparız ilk aklıma gelen modem üzerinden vpn oldu

Herkese teşekkürler

 
Gönderildi : 12/01/2012 18:15

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Zyxel ve Cisco serisi cihazlarla şubeleri birbirine bağlayabilirsiniz.Ve ya Windows server üzerine Routing and Remote servisi ile yazılımsal vpn kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 12/01/2012 18:20

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

kaç vpn yapacapınıza göre cihaz değişir.

firewall yokmu ? varrsa bununla zaten yapabilirsiniz sanırım.

şubelerdeki modemleriniz çok eski değilse vpn sonlama yapabilirler sanırım.

 

 
Gönderildi : 12/01/2012 20:47

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Şubelerimizi vpn birbirine bağlamak istiyoruz domain yok nasıl yaparız ilk aklıma gelen modem üzerinden vpn oldu

Herkese teşekkürler

 

En mantıklı yol VPN üzerinden geçiyor işi güvenlikle birlikte halledeceksiniz VPN vaz geçilmez bir çözüm. Konuya istinaden kaç şubeniz olduğunu bilmiyorum ama DrayTek cihazları ile 3G backup kullanarak 0 kesintili otomatik çalışan bir sistem yapabilirsiniz. Tabi kullanılacak yapıya göre merkezi ve uç nokta failover sistemleri de kullanılabilir. Elbette bunların hepsi maliyet ile alakalı şeyler. Fakat bir DrayTek cihazının WAN bağlantısının düşmesi durumunda en fazla 6 ping zamanında yeni bağlantıyı 3G ile kurabilmektedir.

 

Ayrıca WAN tarafında bulunan SMS ilede hat düşmelerini size SMS de atabilir mailde atabilir bu durumda noktanın ne durumda olduğunu takip edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 12/01/2012 21:11

(@serkanuz)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

Bu baglanti ile ne kullanacaksiniz buda cok önemli ts mi sql mi nedir yapmak istediğiniz? Ben 1 yildir 2 yildir checkpoint buldum iki adet ts kullandiriyorum server tarafi 2 mbps internetle üstelik yani upload 512 kb cok ucuz maliyetli bir uygulama wan2 yede 3g statik ipli 2 cihaz backup vpn cihazi olarak vpnde tanitiyoruz verimli zaten adsl cok az kesiklik yapiyor tabi oturtana kadar telekom ile sorunlar ysarsin ben cok yasadim 8 mbps internet var ama stabil olmadigi icin 2 ye kadar dusurtturdum 🙁 parayi oderken 8 uzerinden devam tabii ts kullanan 20 makine ver vpn uzerinden sorunsuz...gidiyor simdilik bulundugum bolgede fiber yok kablo net vs.vs. Yok tek cikar yol telekom hatlari bunlarda onemli 

 
Gönderildi : 18/01/2012 00:37

Paylaş: