Forum

Windows Server 2008...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2008 R2 Enterprise sanal oturum planlama.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
384 Görüntüleme
(@alienli)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

 

 Windows Server 2008 R2 Enterprise satın alındığı zaman;

bu sunucu üzerine domain,active directory,dhcp vs kurulduktan sonra,

örnek olarak 4 adet sanal oturum açma hakkını verdiğini düşünürsek.

Bu sanal oturumlar lisansları alınmak suretiyle  win7  olabilirmi.

 

Daha sonra cluster yapılarak aynı özellikteki fiziksel bir sunucuya,bu sanal oturumlarda replike edilebilirmi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bir diğer sorum,aynı sunucu içinde 4 adet sanal oturum açmak ve programları bunun içine kurmak,sistemde raid5 olsa dahi.

Yada cluster yapılıp replike olsa dahi.(diyelim replikasyonda bir sorunçıktı vs vs olmaz denilen şeyler oldu)

Herhangi bir sistem problemi karşısında daha fazla riskli olmazmı.Diyelim anakart sorunu oldu,cpu arıza yaptı yada power yandı.

Buna karşılık bu programları 4 ayrı makineye kurmak ve sunucuya entegre etmek riski daha fazla azaltmazmı.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 
Gönderildi : 11/01/2012 01:49

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Durum söylediğiniz gibi lisansınız standart olunca 1 standart, enterprise olunca 4 enterprise server kurma hakkınız var. Windows7 kurmak isterseniz lisans almak durumundasınız. Relikasyon olayına gelince replike yapabilirsiniz. Disk anakart v.s. yanma olayına karşı önlem almakta yarar var ama hayatta hiç bir şeyin garantisi yok hatta hayatın garantisi yok biraz felsefi oldu :)) Standalone yani cluster kurmadan bile çalıştırma işlemi yaparsanız bile düzenli backup ile bir sorunda kısa zamanda geri sistemi ayağa kaldırmak iyi olur.


Şu an teknoloji green it ve kaynakların etkin kullanımı konusunda sanallaştırmaya ve bunun bir adım ilerisi olan buluta gidiyor. Bu nedenle ayrı ayrı makina özelliğini pek dikkate almayın. Tercih sizin ama trend bu yönde.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 11/01/2012 02:11

Paylaş: