Forum

Web Server Kurma ..
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Web Server Kurma ..

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
2,556 Görüntüleme
(@ErdincGurbuz)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle iyi akşamlar, benim sorum web server ile ilgili.. 

Ben bilişim öğrencisiyim, server 2008 eğitimi dahilinde web server kurma ile ilgili bi' takım sıkıntılarım mevcut. Web server ile ilgili bir çok döküman okudum. Lokal ağda küçük de olsa index.html ile yayın yapmayı başardım. Ancak benim istediğim, bunu dışarıya açmak. Dökümanlara göre, sabit ip gerekli, modemden port açmam gerekli. no-ip.com'dan bir sabit ip aldım. IIS 7.0'da gerekli ayarları yaptım. Kendime göre bir index dosyası hazırladım."wwwroot" içine yerleştirdim, ki zaten lokalde dediğim gibi sıkıntı yoktu. Fakat ben bunu dışarıya açamıyorum. Bana verilen sabit ip ile ağımın dışındaki bilgisayarların erişmesini istiyorum. Gerekli servisleri kurdum, kurmasaydım büyük ihtimalle lokalde de çalışmayacaktı... Fakat şuanda muzdarip olduğum konu, bana verilen sabit ip'yi tarayıcıya girdiğimde, modemimin web tabanlı yapılandırması çıkıyor. Birşey mi atladım, yoksa herhangi bir ayarı mı unuttum, henüz anlayabilmiş değilim... Bu konuda yardımınızı rica ediyorum. 

 
Gönderildi : 09/01/2012 02:02

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

Bunun Sebebi Aynı İnternet Bağlantısından Yapıyor Olmanız Başka Bir İnternet Bağlantısından Deneyin O Zaman Açıldığını Göreceksiniz bunun Sebebi Modeminizde Forward Özelliğinin Olmamasından Kaynaklıdır... Bu Özellik Airties Marka Modemlerde Yok Örn. Draytek'te Var...

 
Gönderildi : 09/01/2012 02:33

(@ErdincGurbuz)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Biraz kafam karıştı yalnız. En baştan karışıklığımı özetleyeyim sizlere. Ben no-ip den statik ip adresi edindim, bir host adıyla ve 8080 portuyla eşleşiyor. Ancak lokalde yayınlarken sunucu ip adresimi ip adres kısmına yazmam yeterli oluyor. Fakat, iş yayınlamaya geldiğinde işler biraz karışıyor. ip adres kısmına sunucu ip yazıp, hostname kısmına eşleşen ip adresini mi yazmalıyım. Yoksa ip adres kısmına eşleşen ip yi yazıp hostnameyi boş mu bırakmalıyım, yada en kötü ihtimalle host name kısmına da ip adresiyle eşleşen hostu mu yazmalıyım. Tabii bu kısım biraz alakadar olmayabilir belki onu da şimdi farkediyorum. Modem ayarları kısmına geldiğimde, Güvenlik duvarı kurallarına (zyxel) 8080 portu, kaynak ip adresi olarak no-ip de eşleşen ip, hedef ip de benim sunucu ip adresimi yazıyorum, nat bölümünde port yönlendirme kısmında ise, port aralığı şeklinde gösteriliyor. 8079-8081 aralığında ilk önce no-ip de eşleşen ip yi yazıyorum, daha sonra da aynı şekilde benim sunucu ip adresimi de aynı aralıkta ekliyorum ne olur ne olmaz diye... Fakat sonucum hüsran. 

  Yalnız düşündüğüm, acaba no-ip den aldığım ip bi' işe yaramıycak mı. Bir acemi olarak lokalde yayınlayana kadar problemim yoktu. Fakat iş yayınlamaya geldiğinde... 

 
Gönderildi : 09/01/2012 04:19

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

Baştan Başlayıp Yolları İzleyelim ...

Web Server Kurmak ;

Eğer Sitemiz Localde Sunucumuzun İç İp Adresini Yazdığımızda Açılıyorsa Modemden 80 Portunu'da Nat Yaptıysak Dış Dünyadan'da 88.x.x.x Veya Senin Statik İp Adresin Ne İse Onu Yazdığında Web Site'in İndex Dosyası Açılacaktır.

İç Network'te Bu Site'yi Görmek İstersek( Site Adı İle Örn: www.serkantas.com) Local'de Bir Dns Server Kurmamız Ve Buraya Host Kayıtlarımızı Ve Alan Adımızı Tanımlamamız Gerekli.

Dns Server'a Domain Kaydımızı serkantas.com Diye Yapıyor Ve Onun İçerisine www Adında Bir A Kaydı Oluşturuyoruz. Local Machine'ye İse 1. Dns Adresi Olarak DNS Server'imizin İp Adresini Girersek Sorunsuz Çalışır. Dış Dünya İçin İse Hosting Firmasından Domain Name'inizi Sabit İp Adresinizi Verip Yönlendirmeniz Gerekmektedir. Başka Bir İnternet Bağlantısından Denerseniz Bu İşlemler Sonucunda Açılır Ama Ben Daha Önce hiç no-ip'den Sabit İp Almadım TTNET'ten Alsaydınız İyiydi.

Birde Böyle Deneyin. 

 
Gönderildi : 09/01/2012 13:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

NAT yapmalısın.

Dış port 8080 iç port 80 diyebilirsin.  ip olarak server ipsi olmalı tabiki

 
Gönderildi : 10/01/2012 15:49

(@ahmetkural)
Gönderiler: 35
Trusted Member
 

Arkadaşlar Merhaba

 

 

Web konusunda merak ettiğim bazı konular var

 

1)Site yayınlayacagımız sunucu uzerınde domaın kurulumu yapacak mıyız yoksa iis ve dns kurulumu yapılması yeterlimi?

2)Dns üzerinde açmamız gereken kayıtlar nelerdir

3)Hostıng tarafında yapmamız gerekenler nelerdir

 

bu konuda bılgı verebılecek ve sırasıyla yapılması gerekenler nelerdır bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler... 

 
Gönderildi : 18/03/2014 12:59

Paylaş: