Forum

2 adet dc !!!
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2 adet dc !!!

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
433 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

elimde iki adet dc var. bunların sahip oldukları AD adları farklı. yani birinci dc smallbusiness.local diğeri ise abc.local diyelim.


benim client larım var ve bu iki dc de logon olmalarını istiyorum. bu iki dc arası nasıl bir ilişiki kuracak olursam client larımda logon olabilirim ( logon olma ekranında bu iki dc ye ait farklı domain adlarını görebilme olanağım olur?)


 


Tşk...

 
Gönderildi : 13/07/2008 15:21

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

İki dc arasında trust yaparak logon ekranında ikisinide görme ve ikisinede logon olma imkanınız olurdu fakat eğer isminden anladığım kadarıyla dc lerden birisi SBS ise trust yapamazsınız SBS ler trust desteklemez kolay gelsin.  .

 
Gönderildi : 13/07/2008 15:27

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
 

arkadaşım trust yapma işlemi olması gereken bir olay fakat bende 2 dc yi birbirine çok uğraşmama rağmen trust yapamadım. Bunun yerine smallbusiness.local domainindeki kullanıcının aynısını abc.local domainine de ekledim. smallbusiness.local domainindeki kullanıcıda denetim masası\kullanıcı hesapları na gir üstteki sekmelerden yanlış hatırlamıyorsam ya gelişmiş yada parolaları yönet bölümü var.Oradan ekle'ye giriyorsun server ismine bağlanacağın serverı ve kullanıcı adına ise yine bağlanacağın server\kullanıcı adı ( abc\murat ) yazıyorsun parola yerine de parola yaz işlem tamamdır. Güle güle kullan.Ben 1 aydır bu şekilde kullanıyorum hiç sorun yok.Fakat şunu bil ki bu yazptığın işlemle sadece kullanıcı 2 server daki dosyalara erişebilir ve müdahale edebilir.Bunun haricinde logon ekranında göremezsin.

 
Gönderildi : 13/07/2008 15:49

Paylaş: