Forum

server 2008r2 dns a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2008r2 dns ayarları

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
495 Görüntüleme
(@BurakCAKIR)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

önceden ayarlarnmış yaklaşık 60 70 tane bilgisayar var 10.0.0.0 dan 10.0.0.186 ya kadar ip'ler var. mesela atıyorum ahmet adlı bilgisayar, 10.0.0.2 ipsinde kayıtlı. bilgisayar eklemeyi, dns eklemeyi falan biliyorum ama tek kafama takılan nokta, atıyorum 10.0.0.5 nolu ip'nin burak bilgisayarının olduğunu nasıl ayarlıcaz? client serverlara bakıorm xp yüklü dns falan tanıtılmamış. sorumu anlayaman olursa daha açık anlatmaya çalışırım.

 
Gönderildi : 30/12/2011 11:03

(@dgkncoder)
Gönderiler: 10
Active Member
 

Ortamda Windows Server ve DHCP yok ise, tüm ipler el ile verilmiş ise Advanced IP Scanner ile ip adresleri taranabilir diye düşünüyorum.

 İyi çalışmalar dilerim. 

 
Gönderildi : 30/12/2011 11:15

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Merhaba ,


 Makina adına ping çekerek ip adresini görebilirsiniz.Aynı grup da olan makinaları görmek için herhangi bi makinadan cmd ye girip "net view "komutuyla gruptaki tüm makinaları görebilirsiniz.Ortamda active directory mevcut ise dns server üzerinde makinaların isimleriyle birlikte ip adreslerini görebilirsiniz.İp nin hangi makinaya ait olduğunu sorgulamak isterseniz cmd den "ping -a ip adresi"yazdığınızda o ipye tanımlanmış olan makina adını görürsünüz.

 
Gönderildi : 30/12/2011 11:19

(@BurakCAKIR)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

windows server var. benim sorum, şirkete yeni gelen client bilgisayarı server'a tanıtıp nasıl ip falan vericem. çünkü bilgisayarlar departman departman. muhasebe departmanında 6 tane makina var mesela, finans da 4 tane.. ağ üzerinden paylaşım verip, security den sadece muhasebenin ulaşmasını istediğim dosyalar var..

 
Gönderildi : 30/12/2011 11:22

(@SELCUKKURAL)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Merhaba Burak Bey,

 

Vereceğiniz IP ile klasör yetkilendirme arasında bir ilişki yok. Yani istediğiniz IP ile kullanıcızı domain'e katabilirsiniz. ( Tabi kendi IP bloğunuzdan istediğiniz herhangi bir IP olmalı)  

 
Gönderildi : 30/12/2011 11:44

(@BurakCAKIR)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selçuk Bey,

 

Kendime, 10.0.0.186 verdim fakat diğerleri gibi aktif olmadı. tanımlayamıyorum bilgisayarı ip ile server a 

 
Gönderildi : 30/12/2011 11:50

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Burak bey , ortamda domain ve dhcp kuruluysa ip ayarlarınız otomatik olarak gelecektir.Domain yoksa,dosya sunucusu ve bilgisayarlar bağımsız ise departman bazında grup oluşturmak istiyorsanız örn.muhasebe bölümündeki bilgisayarlara workgroup tanımlaması olarak muhasebe yaparsınız.Satın alma departmanındaki kullanıcıların bilgisayarlarınıda workgroup kısmında satınalma olarak tanımlarsınız.Ortamda active directory yok ise dns tanımlaması geçersiz kalacaktır.Dosya sunucunuz üzerinde her klasör için tanımlama yapacaksınız kullanıcının makinada oturum açtığı şifre ve kullanıcıyıda sunucu üzerinde yerel kullanıcıya aynı isim ve şifreyle tanımlayıp izin vereceğin klasörün security izinlerine eklenmen gerecektir.Çünkü dosya sunucusuna ulaşmak istediğin an karşına kullanıcı ve adı şifre çıkar eğer dediğim tanımlamayı yapmazsan.Ya da sadece sunucu üzerinde muhasebe klasörüne erişecek kullanıcılar için bi kullanıcı yaratıp o klasörü kullanacak kişiler için muhasebe kullanıcısını eklersin.Fakat sunucu ve bilgisayarlar her yeniden başlatığında her defasında kullanıcı adı ve şifre girmek durumunda kalacaklardır.En kolayı active directory kurup kullanıcıları domaine çekmek.Ve kullanıcı bazlı tanımlama yapmak olacaktır.Sıkıntı yaşacağın kısım en fazla kullanıcı profillerinin taşınması ve mail hesapları yeniden kurmak zamanını alır.Ama sonrasında merkezi olarak yönetimin daha kolay olur.


 

 
Gönderildi : 30/12/2011 16:37

(@SELCUKKURAL)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Burak Bey,

 

Sorunu tam olarak çözmemiz için sizin yapınızı anlamamız lazım. Şimdi ben Active Directory varmış gibi cevapladım sorunuzu. Çünkü genelde bu şekilde olur. Kullanıcılarınıza birer IP tanımlayın ve  tek tek girip IP konfigrasyonlarını yapın. DNS servisiniz büyük ihtimalle AD olan makinenizde kuruludur. Kullanıcılarınızın IP konfigrasyonlarını yaparken  DNS olarak DNS servsinin kurulu olduğu makinenin IP'sini verin. Internete hangi yöntemle çıkıyorsunuz bilmiyorum ama  kullanıcıların internete çıkmaları için router veya rras vs. gibi kullandığınız şeyin iç bacak IP'sini vermelisiniz. Daha sonra kullanıcıyı domain e join etmelisiniz.  Eğer dediğim gibi bir AD  varsa ortamınızda, çok da sıkıntı olmaz. Bunun dışında bir yapıya sahipseniz kısaca anlatın biz de tam olarak yardımcı olmaya çalışalım.

 

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 30/12/2011 16:52

Paylaş: