Forum

win 2003 nt backup
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

win 2003 nt backup

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@mustafabel)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

mrb arkadaşlar;

 

win 2003 server da nt backup u kullanarak günlük olarak yedek almam gerekiyor.yedek aldığım dosyaların boyutu yaklaşık 70 GB ve bu dosyaları network üzerinde çalışan disk ünitesine aldırıyorum.dosyalar genellikle word excel formatında dosyalar ve günlük olarak dosyaların isimleri değişmeden içindeki verilerin değiştiği oluyor.ntbackup 70 GB datayı 3-5 dakikada yedekliyor ve aldığı yedeğin boyutu yaklaşık olarak 1GB raporlarda yedeği sorunsuz aldığını söylüyor ama bence bu işte bir tuhaflık var 70 GB yi 1 GB ye indirmesi ilginç değilmi?

yedeği alırken dosyaların olduğu diski seçerek aldırıyorum burada bir yanlışlık yok değil mi?

birde bana önerebileceğiniz bir yedekleme programı var mı?

 

teşekkürler

 

 

 

 
Gönderildi : 30/12/2011 03:40

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Dosya içeriği word, excel olduğu için sıkıştırmadan ötürü 1 GB düşmüş olabilir ama o kadar sıkıştırmada pek normal durmuyor. Fakat şunu yapabilirsiniz mevcut yedeklerinizden birini farklı bir bölüme dönüp içeriğini kontrol edebilirsiniz.


Ücretsiz bir yazılım arıyorsanız Cobian Backup kullanabilirsiniz. Ücretli olarak Symantec, Acronis, CA gibi 3. party yazılımları tercih edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 30/12/2011 06:46

(@mustafabel)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;


 


hocam bahsettiğiniz gibi başka bir yere backup geri dönmeyi denediğimizde klasör isimleri var ama içindeki dosyaler yok? 

 
Gönderildi : 30/12/2011 16:06

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

İşte o zaman sıkıntı var demektir. Loglamayı geniş tut o zaman hangi dosyada hata yaptığını görebilirsin. Veya neden yaptığını. Sonuçta loglama normal alıyordur bu nedenle başlayıp bitirdiğinde hata göremiyordur.

 
Gönderildi : 30/12/2011 16:11

(@serkanates)
Gönderiler: 1279
Üye
 

Yedekleme görevinizi "Tam Yedek" (Full Backup) seçmemiş olabilir misiniz ? NTBackup ilk çalıştığında her yedeklediği dosyaya yedeklediğine dair bir işaret koyar. Eğer ikinci yedekleme zamanına kadar dosyada bir değişiklik olmamış ise ve yedekleme göreviniz bir fark yedeği ise NTBackup bu dosyaları yedeklemez (yedekleme yazılımları genelde bu mantıkta çalışır). 1 Gb. lık yedekleriniz fark yedekleriniz olabilir. Sistemin yoğun olmadığı günlerde (örneğin pazar) tam (full) yedek alırsınız, diğer günlerde ise (pazartesi-cumartesi) fark (incremental veya differential) yedek alabilirsiniz. Eğer yedekleme süresi sorun değilse hergün full yedekte alabilirsiniz. Bu tamamen yedekleme politikanız ile ilgili bir durum.

Bu durumda birkaç senaryo üretmek gerekirse.

aldığınız günlük yedeklerden Çarşamba gününe dönmek için;

Fark yedekleriniz için differential kullanmış iseniz : En son pazar yedeğinizi geri yükledikten sonra son aldığınız differential yedeği bunun üzerine dönersiniz. (differential yedekleme türünde yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenmez.)

Fark yedekleriniz için incremental kullanmış iseniz : En son pazar yedeğinizi geri yükledikten sonra son aldığınız pazartesi, salı ve çarşamba incremental yedeklerinizi bu yedeğin üzerine dönersiniz. (incremental yedekleme türünde yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenir.)

Detaylı bilgi için :  http://support.microsoft.com/kb/814583/tr

Alternatif yedekleme yazılımları : Symantec BackupExec, Ca Arcserve, Acronis True Image en çok bilinenler arasında.

Dostlukla... 

 
Gönderildi : 31/12/2011 01:24

(@emrahkurultak)
Gönderiler: 33
Trusted Member
 

İşte güzel bi cevap. deneyim sonuçlarınızı paylaşırsanız bende faydanlanmayı düşünüyorum.

 
Gönderildi : 06/01/2012 00:37

Paylaş: